La cloenda del 50è Aniversari, punt i final a un any festiu

Desembre 2017

La presentació del llibre "Cinquanta anys creixent junts" va ser el darrer esdeveniment d'un 2017 marcat per la commemoració del cinquantenari de Mercabarna.

Els 50 anys de Mercabarna han estat els protagonistes indiscutibles de l'any que tot just acabem de deixar enrere. Els diversos actes que s'han anat succeint al llarg del 2017 han servit per posar en relleu l'evolució d'aquest polígon alimentari que, després de cinc dècades, s'ha situat entre les principals unitats alimentàries del món.

Durant la cloenda del 50è Aniversari, que va tenir lloc el 28 de novembre i va estar presidida per Montserrat Ballarín, es va presentar el llibre commemoratiu "Cinquanta anys creixent junts", on es repassen els fets més importants de la història de Mercabarna mitjançant imatges i testimonis del darrer mig segle. A l’acte hi van assitir una seixantena de persones, entre participants del llibre, representants de gremis i empresaris del recinte.   

Així mateix, aquell mateix dia i fins l'1 de desembre va romandre al recinte la retrospectiva "50 anys d'evolució de l'alimentació a Catalunya", que des del mes de maig ha recorregut diversos espais de Barcelona: el Palau Robert i els mercats municipals del Ninot i de les Corts. Aquesta exposició, que proposa un interessant recorregut visual i sensorial a través de les neveres, els aliments frescos i les receptes més icòniques de les últimes 5 dècades, va atraure l’atenció dels usuaris del recinte, encuriosits per la peculiar mostra. 

Un any de celebració

La commemoració del mig segle de vida de Mercabarna va començar a finals de març amb una celebració per dins dels Mercats, pels carrers del recinte i per la zona comercial. Grups d’animadors van anar convidant els usuaris del recinte a sumar-se a la festa i a fer-se fotografies en un fotomaton.  

Paral·lelament, va tenir lloc un acte institucional, en el qual es va presentar un estudi sobre l'evolució de l'alimentació a Catalunya, realitzat conjuntament amb la Fundació Alícia. Arran d'aquest estudi, es va posar en marxa una exposició itinerant.

La 3a Cursa Mercabarna va ser el moment ideal de bufar les espelmes d'un pastís d'1,7 metres d'alçada creat especialment per Christian Escribà. També hi va haver ambient d'aniversari a les Mercademostracions, on un bufó va recórrer Mercabarna-flor amb una bicicleta engalanada per a l'ocasió, animant els assistents a construir un gran número 50. 

Aquí us deixem el vídeo resum: 

L'acte de cloenda
El llibre commemoratiu del 50è Aniversari
L'exposició sobre l'alimentació, a Mercabarna