4.000 persones gaudeixen de la 2a Cursa Mercabarna

Octubre 2016

Mercabarna es torna a apropar als ciutadans amb una festa que promou l'esport, l'alimentació saludable i la solidaritat.

El diumenge 2 d'octubre, al voltant de 4.000 persones -1.918 corredors i 2.000 acompanyants- van participar a la 2a Cursa Mercabarna, que ja s'està consolidant com una jornada que motiva la vida saludable, l'exercici físic i els bons hàbits alimentaris. Aquesta edició va acollir prop de 1.000 persones més que l'any passat, un èxit d'assistència que demostra l'interès dels ciutadans per descobrir Mercabarna, el gran rebost de Catalunya.

El tret de sortida va sonar a les 11 hores, i 1.918 corredors -929 en la categoria de 5k i 989 en la de 10k- es van posar en marxa per recórrer el polígon alimentari. Entre el gruix d'inscrits, hi van participar 39 persones amb diversitat funcional  i 4 equips d'empreses del recinte, una de les novetats d'aquest any. A més, es van incorporar llebres i calaixos de sortida, donant així resposta a algunes peticions rebudes de la primera edició.

Pel que fa al circuit, que tenia petites variacions respecte a la primera cursa, va tornar a incidir en un dels seus principals atractius: el pas pel Mercat Central del Peix i el Mercat Central de Fruites i Hortalisses. La dosi extra d'animació i color la van aportar les nou empreses majoristes que, tot i ser diumenge, van obrir un total de 51 parades.

Una cita per a petits i grans

Al pavelló A del Mercat Central de Fruites i Hortalisses es van fer dotze activitats esportives i d'alimentació saludable organitzades per Mercabarna, amb la col·laboració de l'Agrupació Atlètica de Catalunya, la Creu Roja i Simphonie.

Durant el matí, hi va haver minicurses infantils, gimcanes i diverses proves atlètiques, com cursa d'obstacles, salt de longitud i d'alçada i llançament de vòrtex. Els més petits també van poder elaborar broquetes de fruites en un taller de '5 al dia', fer sucs i batuts i descobrir la piràmide dels aliments, entre d'altres tallers. La instal·lació d'un photocall i de castells inflables va arrodonir aquesta jornada familiar.

La solidaritat, eix central de la festa

La Cursa Mercabarna ha tornat a tenir un vessant solidari que, en aquesta ocasió, s'ha vinculat amb la campanya de la Creu Roja "Donem-li la volta al plat", que promou l'alimentació suficient i nutritiva dels infants. En total, es van recaptar al voltant de 3.000€ per a aquesta causa procedents de l'àpat i de l'euro solidari, una aportació voluntària que podien fer els corredors en el moment de la inscripció.

Així mateix, la Fundació Cares, que treballa per a la integració de persones amb discapacitat intel·lectual, va ser l'encarregada de preparar la bossa del corredor. D'altra banda, el Banc dels Aliments va rebre al voltant de 400kg dels productes frescos que no es van consumir a l'àpat solidari, als avituallaments i a les activitats infantils.  

Forta implicació d'empreses i gremis

Quasi una trentena de patrocinadors, entre empreses i associacions gremials de majoristes i detallistes, van donar suport a la 2a Cursa Mercabarna. A més de les aportacions econòmiques i de prestar serveis logístics, els patrocinadors van contribuir amb una gran quantitat d'aliments frescos per a l'àpat solidari, els punts d'avituallament, la bossa del corredor, els tallers infantils i els obsequis per als guanyadors.

De fet, la bossa del corredor va ser tot un èxit, ja que anava farcida amb patates, cebes, taronges, plàtans, pomes, kiwis, peres, una amanida, una barreta de fruita, una pinya i salsitxes. 

Unes 4.000 persones gaudeixen van participar a aquesta jornada festiva
La cursa, al seu pas pel Mercat Central de Fruites i Hortalisses
Les minicurses infantils en un dels pavellons del Mercat