Tornen els premis ‘Mercabarna Innova’

Abril 2016

La segona edició té com a novetat la creació d'una categoria centrada en el desenvolupament de productes ecològics.

Mercabarna convoca de nou aquests guardons amb la finalitat de seguir distingint el vessant innovador de les empreses del recinte, una peça clau que impulsa la millora de la competitivitat i el seu posicionament al sector. Les companyies que estiguin interessades a participar en aquesta iniciativa podran presentar els seus projectes del 2 de maig fins al 31 d'agost, sempre que les innovacions estiguin aplicades al mercat des de 2014. 

Els 'Mercabarna Innova' consten de dues categories. A la primera -amb un primer premi de 6.000 euros i un segon de 4.000 euros- es reconeixeran les innovacions lligades a la creació de nous productes, formats, packaging o seguretat alimentària. En aquest mateix bloc, s'acceptaran projectes relacionats amb nous models de negoci, mobilitat, sostenibilitat i innovacions en serveis als clients.

Aquest any els guardons incorporen com a novetat una segona categoria centrada en el desenvolupament de productes ecològics, el guanyador de la qual rebrà un premi de 6.000 euros. 

Un jurat de prestigi

En aquesta segona edició, repeteixen els membres del jurat dels primers 'Mercabarna Innova', tots ells professionals i experts de renom del sector de l'alimentació. Els integrants són Enric Ezquerra, president de l'Associació Catalana de Distribuïdors i Supermercats; Jaume Llopis, professor de l'IESE; Josep Maria Monfort, director de l'IRTA; Lourdes Reig, vicerectora de Relacions Internacionals de la UPC; i Toni Valls, director general d'Alimentaria Exhibitions. En la valoració dels projectes participants, el jurat tindrà en compte criteris com l'originalitat, la sostenibilitat o el grau d'implantació al mercat.