Novetats en la normativa que regula la formació dels treballadors en actiu

El Reial Decret 4/2015 per a la reforma urgent del Sistema de Formació Professional per a l’ocupació en l’àmbit laboral, aprovat al març, introdueix canvis en l’actual sistema de formació continuada, cosa que pot afectar a les empreses de Mercabarna que apostin per la formació dels seus treballadors.

La normativa incorpora novetats en els criteris de bonificació dels cursos. Per exemple, a partir d’ara les empreses es poden bonificar cursos que durin una hora, cosa que fins ara no era possible, ja que com a mínim les accions formatives bonificables havien de durar 6 hores. També, deixen de bonificar-se cursos a distància o telefònics, tot i que es potencia el model e-learning (aprenentatge a través de plataformes formatives online).

Aquest Reial Decret també augmenta els controls en la formació. Això suposa, per exemple, que les empreses hauran de tenir especial cura a l’hora d’escollir les entitats organitzadores dels cursos, ja que només es podran bonificar la formació que es realitzi amb entitats acreditades pel SEPE (Servicio Público de Empleo), com és el cas dels Serveis de Formació de Mercabarna, ja que la nova normativa ara així ho obliga.

Per conèixer més a fons aquests canvis, podeu contactar amb els Serveis de Formació de Mercabarna al telèfon 93 556 34 56 o a formacio(ELIMINAR)@mercabarna.cat.