Mercabarna organitzarà el Congrés Internacional de Mercats Majoristes

Maig 2017

El certamen, que acollirà prop de 300 congressistes, tindrà lloc del 16 al 18 d'abril de 2018 i coincidirà amb les fires Alimentaria i Hostelco.

Barcelona serà el referent de l'alimentació durant la tercera setmana del mes d'abril de 2018. I és que Mercabarna és l'encarregada d'organitzar el Congrés anual de la Unió Mundial de Mercats Majoristes (WUWM, World Union Wholesale Markets), que en la seva 33ena edició portarà per títol "Els Mercats del futur: socialment responsables i eficients".

En paraules de la regidora de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, la coincidència de dates d'aquest congrés amb les fires Alimentaria i Hostelco és "convertir Barcelona en la capital mundial de l'alimentació, amb la participació de representants de tota la cadena de valor d'arreu del món". De fet, està previst que hi assisteixin uns 300 delegats, entre representants i empresaris de mercats majoristes i detallistes de 30 països diferents.

La responsabilitat social, element clau del futur dels mercats

El compromís dels mercats amb la societat i l'entorn serà la temàtica principal del congrés, on es tractaran aspectes com el malbaratament alimentari, el foment de l'ocupació, la difusió dels hàbits d'alimentació saludable o la sostenibilitat. Així mateix, també es parlarà sobre la funció dels mercats com a vertebradors socials i les aliances de futur entre els mercats majoristes i els detallistes. 

Enllaços relacionats

Mercabarna, propera organitzadora del Congrés
El president de la WUWM passa el testimoni al director de Mercabarna