Programa INNOFOOD

Mercabarna i Barcelona Activa promouen la primera edició d’INNOFOOD, un programa de suport a la creació d'empreses innovadores que busquin aconseguir uns hàbits d'alimentació saludables i siguin respectuoses amb el medi ambient.

Estàs interessat en participar al programa? Inscriu-te aquí 

Data límit: 5 de novembre de 2017

Perfil dels candidats

Se cerquen principalment candidats d'empreses tecnològiques que presentin propostes de millora en qualsevol dels següents àmbits:

  • Responsabilitat Social Corporativa (no malbaratament alimentari i sostenibilitat),
  • Qualitat i seguretat alimentària,
  • Nutrició i dietètica,
  • Productes ecològics i de proximitat,
  • IT
  • Big Data
  • Màrqueting i comunicació.

Aquesta innovació es pot donar en qualsevol fase de la cadena: producció, packaging, comercialització, emmagatzematge o distribució logística.

Accions formatives

Formació general i específica: Es tractaran els aspectes bàsics per a l'elaboració del pla d'empresa (formes jurídiques, tràmits administratius i llicències d'activitat, gestió fiscal de l'empresa, pla econòmic-financer i les principals fons de finançament).

També es treballaran temes específics de les empreses del sector alimentari, com el model i el desenvolupament de negoci, l'aportació de valor a l'empresa o les fonts de finançament.

Capacitació en habilitats emprenedores: S’organitzaran tallers orientats al desenvolupament de les habilitats directives, a través de simulacions, jocs de rol i reflexions conjuntes sobre situacions reals.

Es treballaran competències com la comunicació, la negociació, el lideratge i la motivació, la gestió del temps i les prioritats, la gestió dels contactes (networking), la manera de presentar l'empresa (inclourà també l'exercici de l'elevator pitch) i una sessió de presentació de projectes.

Networking

El programa inclou l'organització de sessions on participaran emprenedors d'èxit dins del sector de l'alimentació. A més, tindran lloc sis dinars en xarxa amb persones rellevants del sector, que serviran per donar a conèixer els projectes que s'estan desenvolupant. 

Acompanyament integral

Els participants tindran un tutor assignat que els orientarà en el procés d'elaboració del pla d'empresa i l'anàlisi de la seva viabilitat. Així mateix, el tutor els proporcionarà els contactes i les informacions que es requereixin per treballar el projecte empresarial amb èxit, incloent la recerca de finançament. 

Premis INNOFOOD

Es reconeixeran els millors projectes presentats en el marc d’INNOFOOD, amb una dotació econòmica de: 

12.000€ per al guanyador

6.000€ per al primer finalista

3.000€ per al segon finalista 

El premi també inclourà aportacions en espècies com ara la disponibilitat d'espais d'incubació (Food Trade Center) o l'assessorament jurídic dels projectes. Les condicions del premi seran desenvolupades a les seves pròpies bases.