Quarta edició dels premis

guanyadors premis mercabarna innova

Onze empreses de Mercabarna han presentat 14 projectes innovadors relacionats amb nous models de negoci sorgits a conseqüència de la Covid-19, productes més saludables i sostenibles, innovació de producte i processos i paquets més sostenibles.


Els projectes guanyadors  

Primer premi: Una peixateria tradicional traslladada al món online

Gran Blau, ha creat una aplicació adreçada a restauradors i una web (www.granblau.es) per als consumidors finals, que fan que la compra de peix esdevingui tota una experiència. D'aquesta manera traslladen la peixateria tradicional al món online. El comprador pot triar com vol que li preparin el peix, així com el tipus d'envasat. A més, per a cada peix hi ha consells de cuina i receptes, i també tots els beneficis que aporta cadascuns dels peixos a la salut.

Segon premi: Frankfurts més saludables i sostenibles

Schara és pionera a Espanya en la producció de les seves salsitxes de frankfurt amb un sistema innovador de fumat (Clean Smoke) avalat per la Unió Europea. Aquest nou sistema de 'fum net' és més saludable perquè fa que el producte quedi lliure de restes de la combustió com són els residus del fum, el quitrà o els hidrocarburs aromàtics. A més, millora les condicions de treball ja que elimina el risc d'incendi a les cambres de fumat i és molt més respectuós amb el medi ambient, perquè redueix les emissions de CO2 i el consum d'aigua.

Tercer premi:

El 3er guardó ha estat per a dues empreses:

Assegurar la traçabilitat dels fruits exòtics 

Cultivar, s'ha endut el tercer premi per la digitalització de les seves activitats logístiques, que engloba els processos de recepció, preparació i expedició de comandes. El sistema permet, entre altres coses, saber en cada moment on és cada palet, unir la codificació del productor del producte amb la de Cultivar per garantir una traçabilitat completa, obtenir el pes de cada palet o emmagatzemar automàticament el producte, entre d'altres.

Comprar online bolets i tòfones com si fossis al mercat

L'altre projecte destacat amb el 3er premi ha estat per a la l'empresa de bolets i tòfones, Laumont, per un sistema d'eCommerce B2B de venda a professionals (www.laumont.es), sobretot a restauradors, que aporta una experiència de compra als seus clients molt semblant al servei que ofereixen des de les seves parades de Mercabarna.  Davant la caiguda de les vendes per part del sector de la restauració i l'auge del comerç electrònic derivats de la Covid-19, Laumont ha aprofitat per oferir aquest nou canal de compra i més serveis als seus clients.


El jurat

El jurat va estar format per professionals de prestigi del món de l'alimentació, la recerca i els negocis. Va tenir en compte elements com el grau de millora que aportaven les innovacions, l'originalitat o la sostenibilitat vers l'entorn. 

Aquests són els membres del jurat de la quarta edició:

  • Toni Valls, director general d'Alimentaria Exhibitions.
  • Anna Gras, directora de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB-UPC).
  • Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City.
  • Josep Usall, director de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).
  • Carmel Mòdol, director general d'Alimentació Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

El lliurament dels premis 

El director general de Mercabarna, Jordi Valls, va lliurar el passat 9 de desembre de 2020 els premis Mercabarna Innova. Donada la situació amb l’actual pandemia global, la celebració es va ralitzar en petit comité permeten que només dos persones de cada empresa participant assistissin a l’acte.

Visita l’àlbum d’imatges del lliurament dels premis ‘Mercabarna Innova’