Tercera edició dels premis

guanyadors premis mercabarna innova

Catorze empreses de la Unitat Alimentària van presentar els seus projectes a la tercera edició dels guardons 'Mercabarna Innova'. Les firmes participants formen part dels sectors del peix i marisc, de la flor i planta, de les fruites i hortalisses i del sector serveis. 


Els projectes guanyadors  

Primer premi: Reaprofitament de lixiviats per l'aigua de reg

horts urbans premis mercabarna innova

Buresinnova, conjuntament amb IRTA (Institut de Recerca Tecnoalimentària de Catalunya) i altres col·laboradors, han ideat un sistema per reaprofitar l'aigua i els fertilitzants que es fan servir per regar els horts urbans o jardins. Aquest sistema funciona amb terra, que fa de filtre, i algues, que eliminen els bacteris i altres contaminants. 

Segon premi: Biberons de tomàquet ratllat

tomaquet ratllat premis mercabarna innova

Guzmán Gastronomia ha ideat uns biberons de tomàquet ratllat totalment natural, sense colorants ni conservants, elaborat amb tecnologia d'altes pressions. Aquest producte es prepara amb tomàquets de temporada en el seu punt òptim de maduració i és ideal per preparar pa amb tomàquet.  

Tercer premi: Millora del procés d'envasament de verdures del brou

verdures brou premis mercabarna innova

Kopgavà Service Trade ha implantat un procés per a l’envasament de les verdures del brou amb el qual es redueix la seva manipulació, evitant que s’oxidin i que es malmentin més ràpid. Per tant, aquest sistema produeix una millora organolèptica, una major conservació i minimitza les mermes en 36.000 kg anuals. 


El jurat

Format per experts i representants de l'àmbit universitari, empresarial, administratiu i del món de la recerca, el jurat va tenir en compte elements com el grau de millora que aportaven les innovacions, l’originalitat o la sostenibilitat vers l’entorn. 

Els membres van ser:

Josep Miquel Piqué, president de La Salle Technova i president de la Asociación Internacional de Parques Científicos y Áreas de Innovación (IASP).

Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City.

Jaume Llopis, professor de l'IESE Business School

Josep Maria Monfort, director general de l'IRTA

Anna Gras, directora de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) - UPC

Toni Valls, director general d'Alimentaria Exhibitions


El lliurament dels premis 

En un acte que va tenir lloc el 14 de novembre de 2018, el president de Mercabarna, Agustí Colom, el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, i alguns membres del jurat van fer entrega dels premis davant d’una quarantena d’empresaris del recinte.  

Visita l’àlbum d’imatges del lliurament dels premis ‘Mercabarna Innova’