Primera edició dels premis

premis-innova-2015-mercabarna

Set empreses de la Unitat Alimentària van presentar els seus projectes a la primera edició dels guardons 'Mercabarna Innova'. Les firmes participants formen part dels sectors del peix i marisc, de la flor, de les fruites i hortalisses i del sector serveis. 


Els projectes guanyadors  

Primer premi: Barretes BORN GO

Aquestes barretes, creades per la companyia Fruit Friends, són les primeres del mercat elaborades amb fruites semi deshidratades i sense sucres afegits. Estan concebudes com un aperitiu natural i saludable i cada barreta representa una de les cinc racions diàries de fruites i hortalisses. 

Llegeix l'entrevista a Emili Majó, soci de Fruit Friends

Segon premi: App Naturchef

L'aplicació per a dispositius mòbils de l'empresa Laumont està pensada perquè els cuiners puguin saber quina és la disponibilitat de bolets i trufes. Aquesta eina inclou també receptes, que s'han elaborat conjuntament amb el CETT de la Universitat de Barcelona, i informació sobre les diferents tipologies de productes. 

Llegeix l'entrevista a Jordi Serentill, adjunt de direcció de Laumont 

Mira el vídeo amb els guanyadors dels premis ‘Mercabarna Innova’


El jurat

Format per experts i representants de l'àmbit universitari, empresarial, administratiu i del món de la recerca, el jurat va tenir en compte elements com el grau de millora que aportaven les innovacions, l’originalitat o la sostenibilitat vers l’entorn. 

Els membres van ser:

Enric Ezquerra, president de l'Associació Catalana de Distribuïdors i Supermercats (Cat-Dis)

Jaume Llopis, professor de l'IESE

Josep Maria Monfort, director general de l'IRTA

Lourdes Reig, vicerectora de Relacions Internacionals de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

Toni Valls, director general d'Alimentaria Exhibitions


El lliurament dels premis 

En un acte que va tenir lloc el 25 de novembre de 2015, el director general de Mercabarna i els membres del jurat van fer entrega dels premis davant d’una quarantena d’empresaris del recinte.  

Visita l’àlbum d’imatges del lliurament dels premis ‘Mercabarna Innova’