Mercabarna Food&Tech

programa d'acceleració de start-ups Mercabarna Food&Tech

Anunci

La direcció de Mercabarna ha acordat declarar desert el premi destinat als majoristes per al desenvolupament del millor pilot en el marc del programa Mercabarna Food&Tech 2019. Aquesta decisió es deu a la falta de candidatures i propostes d’empreses majoristes que hagin pogut permetre una prova pilot durant el 2019. 

No obstant això, Mercabarna segueix amb el seu compromís de donar suport a les 5 start-ups seleccionades, que durant tres mesos podran estar al Food Trade Center. En aquest sentit, animem a qualsevol empresa majorista que tingui interès en contactar amb alguna de les start-ups que ens ho comuniqui i facilitarem el contacte pertinent. 


Mercabarna Food&Tech Start-up's Program és una acceleradora per a la innovació alimentària que ofereix un programa de suport a start-ups. El seu objectiu és fomentar i promoure la incorporació de nous processos i productes innovadors i tecnològics al sector alimentari.

A qui va dirigit

A emprenedors/es amb una empresa constituïda o en fase de constitució en el moment de fer la inscripció. Busquem start-ups amb un projecte que promogui la millora, innovació o perfeccionament enfocat en la cadena de valor del sector alimentari i/o la distribució alimentària.

Selecció de start-ups

Una comissió de valoració ha fet la preselecció d’un màxim de 5 projectes en funció del grau de tecnologia que ofereix; grau d'innovació que aporta, l’escalabilitat del projecte; l’equip interdisciplinari i el model de negoci. 

Detalls del programa

Les persones participants rebran formació i estaran assessorades per un equip de mentors especialitzats.

 • Crida i inscripció: fins el 29 de març de 2019. INSCRIPCIONS FINALITZADES
 • Avaluació i convocatòria de candidats: mesos de març i abril.
 • Programa d'acceleració:
  • Fase d’acollida i de coneixement del projecte. La comissió d'experts realitzarà un estudi en profunditat de cada projecte. 
  • Speed date amb les empreses de la Unitat Alimentària. Les start-ups donaran a conèixer el seu projecte i tindran un primer contacte amb les empreses de Mercabarna. 
  • Fase de mentoring i assessorament. Les start-ups entraran en contacte amb persones directives d’empreses de Mercabarna, que les ajudaran a focalitzar l'estratègia del projecte basant‐se en la seva pròpia experiència personal i professional.
  • Networking i proves pilot. A cada start‐up se la posarà en contacte amb com a mínim 3 empreses perquè puguin realitzar proves pilot del seu producte o servei.  
 • Demo day i lliurament de premis: novembre. El projecte guanyador es beneficiarà d'una aportació econòmica de 20.000 €. Aquest premi econòmic es lliurarà mitjançant una subvenció de Mercabarna a l'empresa o empreses de la Unitat Alimentària que hagin participat en el desenvolupament del projecte de la start-up, i en les proves pilot, per cobrir les despeses i els recursos generats. Amb aquesta fórmula, s'aconsegueix beneficiar tant a l'empresa majorista com a la start-up. El guanyador i la resta d'start‐ups gaudiran de 3 mesos al Food Trade Center, ubicat a la zona comercial de Mercabarna.

Descarrega't les bases del programa


Més informació