La sostenibilitat s’imposa en la decoració nadalenca de 2022

Novembre 2022

Les Mercademostracions han donat a conèixer les tendències en decoració nadalenca d'enguany.

Uns 2.000 floristes d'arreu d'Espanya han visitat avui Mercabarna-flor per participar a les 38enes Mercademostracions, que han donat a conèixer les tendències en decoració nadalenca i nupcial.

Aquest any la tendència més destacada a les llars i els establiments comercials és la que s'inspira en la natura, amb materials sostenibles i reciclables. Aquesta corrent es materialitzarà amb l'ús de llums led i espelmes, així com d'ornaments naturals com branques, pinyes, cítrics liofilitzats, vesc, boix grèvol, fulles, rams de flor fresca o seca, etc.

Gran demostració floral nadalenca

L'Álex Molina, dissenyador floral i director del reconegut estudi Savia Bruta Flower School, i Daniel Santamaria, artesà floral i director creatiu de l'Escola Disseny Floral i Paisatgisme de Barcelona, van ser els encarregats de les demostracions florals de les Mercademostracions. Molina i Santamaria van sorprendre els assistents amb treballs originals com centres de taula, rams nadalencs, corones, etc.

II Concurs d'Art Floral de Mercabarna-flor 

Nou floristes van participar a la segona edició del concurs, que consistia en decorar un arbre de nadal i realitzar dos rams de mà (un de núvia i un altre d’inspiració nadalenca). El jurat, format pels artistes florals Sílvia Mir i Francesc Porres, van escollir els treballs d’Ariadna Peral, que a més d'un premi en metàl·lic de 600 €, serà la demostradora de la Festa de la Primavera. La segona i tercera posició van ser per a Olga Genescà i Glòria Cid, que van rebre un premi de 300 € i 100 € respectivament, a més d’un lot de productes de floristeria cortesia de Costa Blanca.

Altres activitats

A l'entrada de Mercabarna-flor els assistents van poder gaudir del magnífic treball de gran format del Gremi de Floristes de Catalunya, el col·lectiu El arte de la flor y su gente i la Asociación Española de Floristas. A més, la florista Neus Ungé va dinamitzar el taller infantil, en què els més petits van poder elaborar una corona de nadal.

Alex Molina i Daniel Santamaria durant la demostració
Ariadna Peral, florista guanyadora del concurs
Treball de nadal de Daniel Santamaria