Mercabarna participa activament a la Setmana de l'Alimentació Sostenible de Barcelona

Octubre 2021

Barcelona, la Capital de l’Alimentació Sostenible 2021, va acollir del 14 al 24 d’octubre un seguit d’activitats relacionades amb la transformació del sistema alimentari cap a un model més saludable, amb menor impacte mediambiental i més just. En aquest marc, Mercabarna hi va participar activament en alguns dels esdeveniments que van tenir lloc al voltant d’aquesta cita i que van servir per donar a conèixer el rol del hub alimentari de Barcelona. 

Gastronomic Forum Barcelona

Del 18 al 20 d’octubre, Mercabarna va estar present a aquesta fira de referència del sector gastronòmic, on va difondre els serveis de la Unitat Alimentària enfocats al sector Horeca i foodservive, així com el Biomarket. L’estand de Mercabarna es va convertir en un juice bar, on els alumnes de l'Institut dels Aliments de Barcelona van elaborar sucs amb producte bio.

D’altra banda, Mercabarna també va formar part de taula rodona "Comerç verd i alimentació sostenible" del ForumLab Alimentació Sostenible 2021. 

Fòrum Mundial del Pacte de Milà 
Del 19 al 21 d’octubre va tenir lloc aquesta trobada internacional sobre alimentació sostenible i emergència climàtica. El director general de Mercabarna, Jordi Valls, va ser un dels membres de la taula rodona del dia 19, que va servir per reflexionar sobre el paper dels mercats majoristes en la transformació del sistema alimentari, i en la qual van participar representants d’altres mercats, com el de París, Milà o Buenos Aires. En paral·lel, també es van rebre les visites del president del Mercado de Buenos Aires, Nahuel Levaggi i del Consell Municipal de Maputo i va tenir lloc una missió comercial inversa de compradors internacionals del mercat de Milà, organitzada amb la col·laboració d'AGEM. 

Així mateix, el divendres 22 d’octubre una delegació del Pacte de Milà van desplaçar-se a la Unitat Alimentària per visitar el Mercat Central de Fruites, el Biomarket i el Centre d’Aprofitament Alimentari.   

Mercat de mercats 
En darrer lloc, es va presentar la campanya de promoció dels mercats #LoveYourLocalMarket a la fira Mercat de Mercats.

Estand de Mercabarna al Gastronomic Forum Barcelona
Participació al Fòrum Mundial del Pacte de Milà
Visita de la delegació del Pacte de Milà a Mercabarna