El Biomarket, present al FHG forum d'Alimentaria

Setembre 2020

El nou mercat bio es dona a conèixer en una ponència davant professionals del sector agroalimentari i la restauració.

Els dies 28 i 29 de setembre ha tingut lloc el FHG forum | Rethinking the future, un esdeveniment en què s'han analitzat els reptes de futur del sector agroalimentari, la restauració, l'hoteleria, les col·lectivitats i el turisme. Mercabarna, que ha estat un dels patrocinadors, ha aprofitat aquesta cita per presentar el Biomarket als professionals que hi han assistit de forma presencial i virtual.

D'una banda, la directora de l'Àrea de Negoci de Mercabarna, Ingrid Buera, va donar a conèixer el nou mercat majorista bio, que es convertirà en el primer d'Espanya. Segons va destacar Buera, "aquest projecte respon a la creixent demanda de productes saludables, de proximitat, de venda directa dels productors i ecològics", de manera que facilitarà la compra d'aquests aliments al comerç de proximitat i a la restauració. A més, va posar en relleu que "el Biomarket és un mercat coherent en concepte i forma", ja que s'ha dissenyat en base a criteris de sostenibilitat que garanteixin l'eficiència energètica i el respecte al medi ambient.

El Biomarket començarà a operar a principis de novembre i concentrarà l'oferta de productes ecològics, principalment de fruites i hortalisses. En total, hi haurà 22 parades d'empreses majoristes especialitzades en aliments ecològics i 8 parades de petits productors de proximitat.

En el marc del programa, també es van organitzar dues visites al Biomarket adreçada a assistents de la fira. En total, una trentena de professionals van desplaçar-se a Mercabarna per conèixer el polígon alimentari i visitar les instal·lacions del futur mercat majorista bio.

Ponència de Mercabarna al FHG forum
Visita al Biomarket
El Biomarket, un edifici sostenible