Les Beques Mercabarna s’amplien al petit comerç agroalimentari

La regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, va presentar, ahir a la tarda a l'Ajuntament, les noves Beques Mercabarna per a detallistes als representants del petit comerç agroalimentari.

Les 'Beques Mercabarna' van néixer al 2014 per fomentar l'ocupació de joves universitaris i persones en situació d'atur, formats en professions agroalimentàries, en qualsevol de les 700 empreses de Mercabarna. Des d'aleshores s'ha atorgat 83 beques.

A partir d'ara, les Beques Mercabarna s'amplien al comerç detallista i, per tant, qualsevol comerciant, situat al carrer o dins d'un mercat municipal, les pot demanar, sempre i quan estigui associat als gremis següents:

− Gremi Provincial de Detallistes de Fruites y Hortalisses de Barcelona

− Gremi de Peixaters de Catalunya

− Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Província

− Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters de Barcelona I Comarques

− Gremi de Floristes de Cataluña

L'ajut consisteix a atorgar 5.700€ per contractació

L'ajut de la Beca consisteix a atorgar al detallista 5.700€ per a la contractació, durant 6 mesos, d'un jove recent titulat o d'una persona desocupada, perquè pugui fer front a les despeses del seu salari i contractació.

Pel que fa a les persones a l'atur, els detallistes podran oferir ocupació a persones que hagin superat els cursos ocupacionals que imparteix Mercabarna: carnisseria, peixateria, especejador de canals, comerç de fruites i hortalisses, florista i venedor polivalent de productes alimentaris.

Els Serveis de Formació de Mercabarna són l'únic centre homologat que imparteix cursos de Peixateria a Catalunya i el primer de Carnisseria a Barcelona.

Quant als titulats, els comerciants podran contractar joves professionals, menors de 30 anys, de l'especialitat que requereixin, ja siguin universitaris, procedents de cicles formatius, etc., mentre hagin estudiat a un centre públic.

Mercabarna té convenis amb diferents universitats i escoles que formen en especialitats agroalimentàries o de l'entorn empresarial com, per exemple, enginyers agrònoms, tècnics de qualitat, titulats en comerç, tècnics superiors en administració i finances, graduats en marketing, etc.

Per a 2020, Mercabarna ha previst un pressupost de 100.000

J. Frabregat, vocal de la junta del Gremi de Detallistes de Fruites i Hortalisses de Barcelona; X. Gallifa, president del Gremi de Carnissers, Xarcuters, Aviram de Barcelona i Província; O. Domènech, secretària d’administració del Gremi de Peixaters