L’estil kitsch, acolorit i divertit, trenca el classicisme de la decoració nadalenca

Novembre 2019

Mercabarna-flor ha presentat les tendències de Nadal a 2.500 floristes i decoradors.

Mercabarna-flor ha celebrat les ja tradicionals Mercademostracions en què han participat 2.500 floristes i decoradors d'arreu d'Espanya. Des de fa 36 anys, aquest acte marca les tendències en decoració nadalenca arreu del país, perquè reuneix les millors escoles d'art floral espanyoles i prestigiosos artistes internacionals.

Enguany, els qui vulguin sortir de la decoració nadalenca tradicional podran triar entre tres estils ben diferenciats: el Kitsch, que vol fer-se notar a base de colors cridaners, abundància de materials i elements vintage; l'estil funcional, més minimalista i sobri; i l'estil luxós urbà, amb abundància de materials de qualitat i gran ús dels colors daurats i vermells tradicionals.

Segons el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, “les propostes d'ornamentació nadalenca que s'han elaborat avui a Mercabarna-flor pretenien donar a conèixer a floristes i decoradors nous productes, tècniques i tendències nacionals i internacionals que els ajudin a vendre més flors, plantes i complements durant aquestes festes”.

Reconeguts artistes elaboren originals treballs nadalencs

Seguint aquests estils, cinc de les millors escoles d'art floral d'Espanya -Escuelas Andaluza i Española; la Escuela Artesanos Floristas de Aragón i les dues catalanes, Escola de Disseny Floral i Paisatgisme i Rosa Valls Formació- han decorat taules de Nadal, partint d'una caixa de materials sorpresa subministrada per Mercabarna-flor.

Més tard, les reconegudes artistes internacionals, Gabriela Salazar i Natalia Zhizhko, de Mèxic i Rússia, respectivament, han realitzat tota mena d'originals treballs florals per guarnir l'interior de llars, restaurants, hotels i altres locals comercials per Nadal.

Durant les Mercademostracions també s'ha celebrat un concurs de floristes, que han competit per la decoració d'una taula de Nadal. La guanyadora ha estat Montse Bertrán per una taula decorada amb l'estil luxós urbà.

Una de les taules del concurs de floristes
Gabriela Salazar y Natalia Zizko, durant les demostracions