Representants institucionals i professionals internacionals visiten Mercabarna

Octubre 2019

Durant els mesos de setembre i octubre s'han atès diverses delegacions que han conegut de primera mà el funcionament de la Unitat Alimentària.

Al mes d'octubre, el president de Mercasa, José Ramón Sempere, i el comitè de direcció de Mercasa van traslladar-se a Mercabarna per realitzar una reunió de direcció. A més, van aprofitar per visitar els Mercats Centrals i comprovar l'evolució de les obres de construcció del futur Biomarket. Aquest serà el primer mercat majorista de l'Estat que comercialitzarà exclusivament aliments ecològics i estarà finalitzat durant el primer semestre de 2020.

Dies previs, membres de la direcció del mercat majorista de Montevideo, el Mercado Modelo, i un grup d'empresaris, havien visitat el Mercat Central de Fruites i Hortalisses, el Punt Verd i Mercabarna-flor. La relació entre Mercabarna i el Mercado Modelo ve de lluny, ja que la Unitat Alimentària barcelonina va assessorar en el disseny i funcionament del recinte uruguaià.

També a l'octubre Mercabarna va rebre una delegació de la regió alemanya de Baden-Württemberg, encapçalada per Friedline Gurr-Hisch, secretària d'Estat i membre del ministeri d'Espai Rural i Protecció del Consumidor. L'objectiu de la visita va ser conèixer de primera mà el funcionament de Mercabarna i dels seus principals equipaments.

En darrer lloc, a finals de setembre representants del Centre Agroalimentari de Roma (CAR) van visitar Mercabarna per estretar la col·laboració entre les dues Unitat Alimentàries, que es va iniciar al mes de febrer. A més, la trobada va ser una oportunitat per realitzar reunions comercials entre una vintena d'empreses dels dos recintes, en una iniciativa conjunta amb els majoristes de fruites i hortalisses (AGEM).

Visita de Mercasa al Mercat Central del Peix de Mercabarna
La delegació de Baden-Württemberg, atenent les explicacions del director general de Mercabarna