Mercabarna se suma al Dia internacional contra el malbaratament alimentari

Abril 2019

Avui 24 d’abril se celebra el Dia internacional contra el malbaratament alimentari, una oportunitat per reflexionar sobre els efectes que es deriven d'aquest desaprofitament d'aliments, com són l’impacte sobre el medi ambient, l’impacte social o impacte econòmic. Des de Mercabarna estem compromesos amb la lluita contra el malbaratament, i per això des de 2015, desenvolupem un “Pla d'Aprofitament Alimentari”.

Les principals accions que s'han dut o s'estan duent a terme des de llavors són:

  • Estudi encarregat a la Universitat Autònoma de Barcelona per diagnosticar el malbaratament a Mercabarna (2015). 
  • Manifest per a la reducció del malbaratament d'aliments (2016) signat conjuntament amb totes les associacions empresarials del recinte.
  • Campanyes de sensibilització entre els empresaris i els escolars que ens visiten a través de les campanyes educatives (des de 2017).
  • Optimització del procés de gestió de residus al Mercat Central de Fruites i Hortalisses (2019).
  • Creació d'uns premis que reconeguin les iniciatives contra el malbaratament (2019).

El malbaratament serà també el tema central de la Universitat d’Estiu d’aquest any, que se celebrarà de l’1 al 3 de juliol.

Cal destacar també que gran part del malbaratament alimentari es genera a les llars. Per aquest motiu, us animem a que cadascú de vosaltres emprengui la seva pròpia lluita contra el malbaratament. Aquí trobareu un fulletó que us exposarà alguns trucs per poder treballar el malbaratament alimentari en família. És el mateix fulletó que es lliura als 12.000 participants anuals de les campanyes “5al dia”, “Creix amb el peix” i “Flors i plantes cada dia”.

Mercabarna desenvolupa un Pla d'Aprofitament Alimentari
La Universitat d'Estiu de Mercabarna tractarà sobre el malbaratament d'aliments