La lluita contra el malbaratament alimentari arriba a les campanyes infantils

Octubre 2018

Mercabarna ha editat un fulletó dirigit als infants i les seves famílies amb consells per consumir aliments de forma responsable.    

Durant aquest curs escolar, els nens i nenes que participen a "5 al dia", "Creix amb el peix" i "Flors i plantes cada dia!" rebran un nou material didàctic amb informació sobre el malbaratament d'aliments. Aquest fulletó, que complementa les activitats relacionades amb la promoció de la dieta mediterrània, està pensat per tal que les famílies prenguin consciència sobre els efectes de desaprofitar els aliments.

De fet, és a les llars on es produeix el major volum de malbaratament ja que, segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya, cada any es llencen més de 250.000 tones d'aliments a Catalunya, que equivalen a 35 kg per persona.

La reducció del malbaratament a Mercabarna

La difusió d'aquest fulletó forma part de les accions que impulsa Mercabarna per assolir el màxim aprofitament d'aliments al recinte. A més de continuar col·laborant amb el Banc dels Aliments, també s'està treballant en la creació del futur Centre d'Aprofitament d'Aliments (CAA), un equipament que contribuirà a optimitzar el triatge d'aliments que, tot i estar en bon estat, han sortit del circuit comercial. A més, s'està millorant l'aïllament tèrmic de les parades del Mercat Central de Fruites i Hortalisses.  

El fulletó contra el malbaratament editat per Mercabarna