Mercabarna organitza el Congrés Mundial de Mercats a Barcelona

Abril 2018

Del 16 al 18 d'abril, Mercabarna celebrarà el Congrés de la Unió Mundial de Mercats Majoristes (World Union of Wholesale Markets-WUWM), que integra els principals mercats majoristes i detallistes de tot el món, a la seu d'Alimentaria i coincidint amb aquesta fira internacional. L'esdeveniment reunirà uns 250 directius de mercats i professionals de l'alimentació de 26 països. D'aquesta manera Barcelona es convertirà durant una setmana en la capital mundial de l'alimentació.

Aquest certamen internacional farà especial incidència en els aspectes relacionats amb la sostenibilitat, la generació d'ocupació i la responsabilitat social dels mercats, juntament a la presentació d'estudis sobre tendències de compra de productes frescos. Mercabarna ha guanyat, entre tots els mercats que integren la WUWM, l'organització d'aquest Congrés per ser un mercat capdavanter en àmbit de la responsabilitat amb la societat

Conferències destacades
A part dels temes que acabem de comentar, en el congrés destacaran les conferències següents:

  • Ferran Adrià, president de elBulliFoundation i considerat per a molts el millor xef del món, tractarà sobre el producte fresc com a base de la gastronomia, i farà la presentació mundial d'un nou projecte que està desenvolupant elBulliFoundation amb l'assessorament de Mercabarna.
  • Estudi 'Les noves tendències del consumidor d'aliments frescos'. Presentació de les conclusions de l'estudi encarregat per Mercabarna a Kantar Worldpannel sobre 'Les claus per adaptar els mercats a les demandes del nou consumidor d'aliments frescos a Europa ( amb especial referència a Espanya, França, Gran Bretanya i Alemanya), els Estats Units i Àsia..
Roda de premsa d'avui