El Consell d’Administració de Mercabarna aprova atorgar, mitjançant concurs públic, la gestió de l’escorxador a un operador especialitzat per garantir la seva continuïtat

Novembre 2017

El passat 10 de novembre, el Consell d'Administració de Mercabarna va aprovar  atorgar, mitjançant concurs públic, la gestió de l'escorxador a un operador especialitzat. D'aquesta manera es pretén garantir la continuïtat de l'equipament i assegurar tots els llocs de treball existents, així com fer-ne possible la creació de nous.

Davant les pèrdues continuades que ha tingut l'escorxador des de la seva posada en marxa l'any 1979, i la voluntat que la ciutat continuï comptant amb aquest equipament, Mercabarna pretén trobar, a través d'un concurs públic, un operador especialitzat en el sector carni capaç de rendibilitzar aquest servei.

Què implicaria el canvi de gestió

Mercabarna cediria a l'empresa guanyadora del concurs el dret de superfície de l'edifici de l'Escorxador i de les seves instal·lacions per 20 anys, amb un dret de reversió per a Mercabarna. Així mateix, l'adjudicatari tindria l'obligació de subrogar-se en el lloc que ocupa Mercabarna els contractes de servei que té actualment en vigor, assegurant la continuïtat dels llocs de treball de l'Escorxador, incloent les 60 persones de la cooperativa que realitza el servei de matança. 

Enllaços relacionats

Escorxador de Mercabarna