Tècnics en comerç internacional, una professió de futur

Juliol 2017

Els Serveis de Formació de Mercabarna estan impartint per primera vegada el certificat de professionalitat de Gestió administrativa i financera de comerç internacional. Tenint en compte les necessitats de les empreses del recinte, aquest curs capacita professionals amb un perfil idoni per treballar en l'àmbit de la importació i l’exportació.

Hem parlat amb la tutora del curs, Isabel Rodríguez, que treballa com a assessora financera i de comerç internacional. 

"Són professionals polivalents, que poden desenvolupar tasques administratives relacionades amb el comerç nacional i internacional" 

Quin perfil professional tindran els alumnes quan finalitzin el curs?

Els alumnes participen en una formació 360˚ que els permet desenvolupar diverses competències en el camp del comerç internacional. La dinàmica d'aprenentatge és eminentment pràctica, enfocada a la realitat del món laboral i a les necessitats que poden tenir les empreses. Així doncs, estaríem parlant d'un perfil tècnic administratiu, amb coneixements i habilitats que els capaciten per dur a terme tasques tan diverses com l'atenció al client, la tria dels mitjans de pagament en les operacions de compravenda, la contractació d'assegurances, la gestió duanera o el servei postvenda.

Les empreses de la Unitat Alimentària tenen unes peculiaritats que determinen la seva gestió.

Tot i que la formació forma part d'un programa estàndard del SOC, procurem incloure les particularitats de Mercabarna i de moltes de les empreses que s'ubiquen aquí. Per tant, a classe analitzem què significa comercialitzar productes peribles: actuar amb major agilitat, analitzar les variables més importants en el procés de presa de decisions... Posem en situació els alumnes perquè analitzin els riscos, se n'adonin de les circumstàncies que poden sorgir, valorin les possibles pèrdues i aprenguin a resoldre situacions concretes. A més, durant aquesta formació hem visitat els Mercats Centrals, algunes empreses de Mercabarna, el Port de Barcelona i el Servei de Duanes.  

Com a professional del sector, quin valor afegit podran aportar aquests alumnes a les firmes del recinte. 

En primer lloc, vull destacar la capacitat d'aprenentatge, dedicació i reflexió dels alumnes del curs. Han mostrat una actitud molt oberta i positiva, imprescindible quan t'incorpores en un equip de treball nou, amb procediments i maneres de fer determinades. Els definiria com a perfils professionals polivalents, que estan preparats per realitzar una àmplia varietat de tasques administratives relacionades, però no exclusivament, amb l'exportació i la importació de mercaderies. Només necessiten una primera oportunitat per començar a posar en pràctica els seus coneixements i desenvolupar les seves habilitats. 


  • Ets una empresa de Mercabarna i estàs interessada en incorporar especialistes en comerç internacional a la teva plantilla? Més informació a formacio(ELIMINAR)@mercabarna.cat i al 93 556 34 56.  
Isabel Rodríguez, tutora de la formació
Els participants tenen un perfil tècnic administratiu