Les empreses de Mercabarna presenten novetats a l’Alimentaria

Juliol 2016

En aquesta edició de la Fira, hi van participar catorze firmes pertanyents a sectors com el carni, l'hortofructícola, el del peix i marisc, la distribució, els congelats o el transport frigorífic. 

  • SECTOR CARNI: ​Com en passades edicions, el sector carni va ser el més representat al Saló amb un total de cinc empreses.

Carns Catalana Pallejà, que porta més de 10 anys participant a la fira, va ressaltar el seu vessant internacional gràcies a la comercialització de carns amb certificat halal a destinacions com França o Dubai.

La carn Moixina va ser la protagonista de l'espai de Carns B, una vedella d'alta qualitat que es cria a Catalunya i que se sacrifica a l'Escorxador de Mercabarna.

Per la seva banda, Sucarn va destacar les més de 3.000 referències que comercialitza, amb carns d'importació de múltiples orígens (Argentina, Uruguai, els Estats Units, entre d'altres) i que es caracteritzen per la seva alta qualitat.

A més de les tradicionals salsitxes de recepta alemanya, Schara va exposar una gran diversitat d'aliments congelats que s'adapten a les necessitats del sector foodservice. Així mateix, va mostrar productes de xarcuteria amb formats més petits destinats al consumidor final.

Pel que fa a Companyia General Càrnia, firma assídua al Saló, va presentar una gamma de productes carnis envasats amb la tècnica del termosegellat, que millora la conservació i la presentació dels aliments.

  • SECTOR DEL PEIX I EL MARISC: 

Espai Tonyina, de la companyia Frime, va mostrar el seu assortiment de productes de V gamma: hamburgueses de tonyina, broquetes, preparats amb salsa teriyaki, esqueixada i més opcions gastronòmiques per a tots els gustos.

Gran Blau va organitzar degustacions per als visitants a la fira.

  • SECTOR HORTOFRUCTÍCOLA: 

La pinya de Filipines congelada va ser la principal novetat de Nice Fruit, companyia que a l'Alimentaria 2014 va guanyar cinc premis Innoval distingint la seva varietat de fruites congelades.

L'altre representant del sector va ser Laumont, que ha començat a comercialitzar el bolet Enoki amb la seva imatge, un producte que es cultiva a Corea i que és ideal per a donar un toc oriental a amanides i sopes.

  • ALTRES SECTORS D’ACTIVITAT: 

Un altre expositor va ser Frigorífics Ferrer, una empresa de distribució de peix fresc i d'alimentació congelada, que comercialitza productes alimentaris disponibles en diversos formats i envasos, tant per a l'hostaleria com per a tot tipus d'establiments.  

Els aperitius de Frit Ravich van omplir l'estand de la companyia a la fira, un lloc ideal per tastar les novetats ‒les crispetes i dos nous gustos de patates fregides‒ i retrobar-se amb les especialitats de tota la vida. 

Grup Miquel va fer un repàs de les seves principals línies de negoci, des de la comercialització majorista, fins a la divisió d'export a més de 40 països, passant per les vendes específiques al sector foodservice o al pes dels supermercats franquiciats.

La companyia Makro, que es dedica a la venda a l'engròs de productes alimentaris i no alimentaris, va emprar el seu estand per presentar la seva oferta.

I per últim, la Fira va ser una bona plataforma perquè la companyia d'origen francès, Petit Forestier, mostrés la seva aposta per la sostenibilitat i les energies verdes, gràcies a l'oferta de vehicles elèctrics i de gas natural.   

L'estand de Companyia General Càrnia, a l'Alimentaria 2016
Productes exposats a l'estand d'Espai Tonyina
L'estand de Laumont, amb la seva oferta de productes