Les Beques Mercabarna amplien els ajuts a les empreses i incorporen nous perfils professionals enfocats a l’exportació

Aquest 2015 les Beques Mercabarna es presenten amb més avantatges per a les empreses de la Unitat Alimentària. I és que en aquesta segona edició, aquestes beques, que es destinen a joves universitaris i a aturats, incorporen novetats per adaptar-se encara més a les demandes de contractació que poden tenir actualment les firmes del recinte.

Una de les principals novetats és l’ampliació de les beques per a universitaris a nous perfils professionals. Ara també podran optar-hi els titulats del grau en Negocis i Marketing Internacionals i els dels màsters en Comerç Exterior, Negocis Internacionals i Marketing Digital Internacional de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI), adscrita a la Universitat Pompeu Fabra.

D’aquesta manera, es vol facilitar a les empreses de Mercabarna l’accés a persones formades en temes relacionats amb el comerç internacional, un perfil molt demandat a causa de la creixent activitat exportadora que moltes firmes estan duent a terme en els últims anys.

Així mateix, com en la primera edició, també seguiran optant a les beques els titulats de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya que hagin cursat els graus en Enginyeria en Indústries Alimentàries, Enginyeria Agrícola, Enginyeria en Sistemes Biològics i el Màster en Aqüicultura.

Aquí podeu seguir l’enllaç de les entrevistes a:

En el marc de la presentació d’aquestes beques, celebrada amb una roda de premsa el passat 10 de març, la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Sònia Recasens, va ressaltar l’adaptació de les beques a “les necessitats específiques de les empreses” i ho va associar a la voluntat “de donar suport a les firmes a l’hora de ser més competitives”.

El president de l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome), Joan Llonch, va assegurar que les empreses “trauran un gran profit a aquests nous perfils que s’ofereixen” ja que tot allò que estigui relacionat amb comerç internacional “actualment és molt important per a nosaltres”.

Més ajuts econòmics per a les empreses i durant més temps

Una altra de les novetats d’aquest any és que les Beques Mercabarna augmenten en un 14% el seu pressupost, passant dels 86.000€ de 2014 als 100.000€ actuals.

La meitat d’aquesta xifra es dedicarà a l’ocupació de 13 universitaris, tant de l’ESAB com de l’ESCI-UPF, i l’altra meitat a la contractació de 12 persones aturades que realitzin algun dels cursos ocupacionals que s’imparteixen a Mercabarna (peixater, carnisser i especejador de canals, mosso de magatzem, venedor polivalent de productes alimentaris i florista).

A més, també, s’amplia el termini dels ajuts aportant a les empreses el salari base interprofessional de les persones contractades durant sis mesos.

Què són les Beques Mercabarna?

Creades al juny de 2014, aquestes beques volen fomentar l’ocupació de joves universitaris i d’aturats de llarga durada menors de 30 anys o majors de 45 en qualsevol de les 700 empreses del recinte.

La finalitat és promoure l’activitat empresarial i millorar la competitivitat de les empreses del polígon alimentari, facilitant la incorporació de titulats universitaris que contribueixin a ampliar el coneixement i introduir innovació en aquestes companyies i de persones formades i especialitzades en oficis vinculats al producte fresc. 

  • Les Beques Mercabarna al 2014
    L’any passat, van accedir a les Beques per a universitaris un total de 4 llicenciats en Enginyeria en Indústries Alimentàries de l’ESAB per exercir de Tècnics de Qualitat en 4 empreses de manipulació i elaboració de fruites i hortalisses, peix i carn del polígon alimentari.
    També van gaudir de les Beques per a aturats 6 persones procedents dels cursos ocupacionals de carnisseria i de mosso de magatzem que van accedir a empreses majoristes i cadenes de supermercats amb central de compra a Mercabarna.
    Tots els becats de 2014 han estat contractats i, actualment, treballen en aquestes empreses de la Unitat Alimentària.
El director general de Mercabarna (J. Tejedo), el president d’Assocome (J. Llonch), la tinent d’alcalde de l’Ajuntament i presidenta de Mercabarna (S. Recasens), la directora de l’ESAB (L. Reig), i el gerent de l'ESCI (E.Dualde)
Les Beques Mercabarna per a aturats ofereixen ajuts per a la contractació de 12 persones que realitzen cursos als Serveis de Formació de Mercabarna