L'Associació Clúster Alimentari posarà en marxa noves comissions centrades en innovació i logística

Per al 2015, l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona, entitat que lidera Mercabarna, impulsarà més accions i més continuades en innovació i tecnologia i en logística, amb l’objectiu de respondre a les inquietuds de les empreses associades, que tenien interès a aprofundir en aquests temes.

També, se seguiran fent accions dins de les dues comissions ja existents, la de foodservice i la de traders, així com potenciant les col·laboracions amb clústers alimentaris d’altres zones d’Espanya i d’altres sectors.


Últimes jornades del 2014

El passat 5 d’octubre, el Clúster va realitzar una conferència, a la qual van assistir una quarantena d’empreses, per conèixer a fons la nova normativa d’al·lèrgens –que va entrar en vigor el passat 13 de desembre– i les seves afectacions en les firmes que processen aliments peribles.

Amb l’objectiu de promoure noves línies de negoci, el 12 d’octubre i conjuntament amb el clúster Aquiplus, es va celebrar una jornada sobre aqüicultura, on es va explicar quines espècies s’estan cultivant actualment i les oportunitats d’integració vertical que ofereix aquest sector per a les empreses majoristes.

Per aprofundir en les possibilitats de negoci de l’aqüicultura, al maig s’organitzarà una visita a les instal·lacions del grup Balfegó, líder en la comercialització de tonyina vermella.

Finalment, a finals de novembre, el clúster va organitzar, dins del grup de treball de traders, una visita a Leclerc, una de les principals cadenes de supermercats de França. La desena d’empreses participants van poder veure la central de compres, dos hipermercats i un dels magatzems de distribució d’aquesta empresa i conèixer de la mà del responsable de compres de la cadena com treballen amb els seus proveïdors de productes frescos.

Una quarantena d'empreses van assistir a la jornada sobre la nova normativa d'al·lèrgens
Les empreses del Clúster visitant un dels hipermercats de Leclerc.