Dissenyant la futura Unitat Alimentària de Montevideo

Mercabarna, Mercasa i la consultora Deloitte segueixen amb l’elaboració del pla mestre, iniciat el mes de juny, que ha de culminar amb la construcció d’un polígon alimentari a la capital d’Uruguai.

Un cop finalitzat l’estudi de mercat sobre la situació i les necessitats de la distribució i el comerç alimentari a l’entorn de la nova Unitat Alimentària de Montevideo, el consorci integrat per Mercabarna, Mercasa i Deloitte ha estat treballant, des del setembre, en les altres fases del pla mestre: la part tècnica i la d’inversions.

Precisament, per presentar els resultats de la part tècnica, responsables de Mercabarna van viatjar la setmana del 10 de desembre a Uruguai. Allà es van reunir amb els membres del consorci de la Unitat Alimentària de Montevideo per mostrar-los la proposta de disseny d’infraestructures i instal·lacions d’aquest futur recinte alimentari.

Reproducció del model Mercabarna
La proposta es basa en reproduir a Montevideo un model d’unitat alimentària com el que ja funciona a Mercabarna. D’aquesta manera, es preveu ubicar, en un terreny d’unes 95 ha., el nou mercat de fruites i hortalisses de la capital uruguaiana, que substituirà a l’actual Mercado Modelo, un equipament que ja s’ha quedat antic i obsolet. A més, es destinarà una zona al desenvolupament d’empreses que aportin valor afegit i serveis especialitzats a les firmes alimentàries de producte fresc, companyies de serveis logístics, càmeres de fred, infraestructures de gestió de residus, telecomunicacions, entre d’altres.

En el propers mesos es presentaran, també, les últimes fases del projecte com és la corresponent a l’anàlisi de les inversions i la rendibilitat del projecte. L’objectiu és tenir enllestit el pla mestre durant el segon trimestre de 2014.

Més informació a: /serveis/assessoria