La contractació conjunta d'electricitat per part de les empreses de Mercabarna, més a prop

Una de les primeres iniciatives que està impulsant la Comissió d’Estalvi Energètic que integren Mercabarna i Assocome és la d’establir un sistema per contractar el subministrament elèctric de manera conjunta entre les empreses del polígon alimentari. Un sistema que permetria a les companyies gaudir d’unes tarifes molt competitives en un concepte que és estratègic per al seu funcionament, ja que suposa una de les partides amb major despesa. La idea és arribar a tenir el mateix model de contractació d’electricitat que el que ja funciona a Mercabarna, des de fa anys i amb molt d’èxit, en matèria de telecomunicacions.
Ara, la realització d’aquest projecte ja està més a prop, ja que el proper 18 de setembre es farà el concurs que permetrà escollir l’empresa comercialitzadora d’electricitat que millor servei i preu pot oferir a les empreses del recinte que vulguin formar part d’aquesta iniciativa conjunta. El concurs es farà a través d’una subhasta online, en la qual es marcarà un preu màxim de sortida (decidit a partir d’un estudi tècnic sobre els consums actuals i necessitats de les firmes de Mercabarna) i, a partir d’aquell preu, les empreses proveïdores podran anar fent, en temps real, les seves ofertes.
Un cop finalitzi la subhasta i s’esculli un dels proveïdors, les empreses de Mercabarna que ho desitgin –fins ara han mostrat el seu interès més de 200 firmes– podran decidir voluntàriament si s’acullen o no a aquest sistema de contractació.

Per a més informació, contacteu amb el 93 556 35 12 o al correu mb(ELIMINAR)@mercabarna.cat