Mercabarna, punt de referència internacional

Durant els mesos de juny i juliol, diferents delegacions internacionals han visitat Mercabarna. El 27 de juny, va ser el torn de diferents representants del govern de Mali i productors de fruita d’aquest país africà, que estan treballant en un pla de desenvolupament agrícola. Per això, volien veure quina tipologia de productes tenen més interès per al mercat europeu de cara a fer exportacions i conèixer com s’estructura la distribució d’aliments frescos, pensant en la futura construcció d’un mercat majorista.
També, procedent d’Àfrica, Mercabarna va rebre, el 23 de juliol, l’ambaixador de la República de Kenia, el president de l’Associació Mundial de Països Productors de Flor i un exportador de flor d’aquest país. L’objectiu principal de la visita era veure la possibilitat d’establir una logística per exportar flor directament de Kenia a Mercabarna-flor.
El 16 de juliol, una delegació institucional del Tatarstan, encapçalada pel president d’aquesta república de la Federació russa, van veure el model Mercabarna, ja que estan estudiant la possibilitat de construir una Unitat Alimentària al seu país.
Finalment, el 26 de juliol, el president del Comitè d’Agricultura de la Duma (parlament rus), acompanyat per la direcció Internacional de Mercasa, va visitar Mercabarna, per conèixer el marc legislatiu que regeix una Unitat Alimentària, sobretot, pel que fa a la lliure competència i a la transparència de preus. El seu interès venia provocat perquè s’estan plantejant la creació d’una xarxa de mercats majoristes a Rússia.

Els representants de la delegació de Mali durant la visita al Mercat Central de Fruites i Hortalisses