El Mercat Central del Peix, escenari audiovisual

El Mercat Central del Peix serà un dels espais de Barcelona que apareixerà en el documental “BCN3D”, que està previst que s’estreni als cinemes d’arreu del món a finals d’aquest any.
Aquesta gran producció del director Manuel Huerga proposarà fer un recorregut, al llarg de 80 minuts, pels principals esdeveniments, edificis, mercats, festes, etc. de la ciutat per tal de mostrar, mitjançant la tecnologia 3D, com és un any de vida a Barcelona. Per incloure el Mercat Central del Peix dins d’aquest llistat de llocs emblemàtics, el passat 11 de gener, l’equip del documental es va traslladar a Mercabarna per rodar les imatges que mostraran l’activitat i l’ambient que cada nit es viu en aquest singular Mercat majorista.

Aparició al Thalassa de TV3
Així mateix, el programa de TV3 Thalassa també va venir al Mercat, durant el gener, per gravar un reportatge sobre el projecte artístic que la directora del Museu Molí Paperer de Capellades i artista, Victoria Rabal, va desenvolupar, durant el 2011, dins d’aquest centre majorista. El projecte de Rabal va consistir en l’elaboració d’uns gravats, mitjançant una artesanal tècnica d’impressió japonesa (gyotaku), de les espècies que es comercialitzen en aquest mercat majorista. Aquesta filmació reproduirà com va ser el procés creatiu de l’autora dins del Mercat, des de l’elecció dels peixos per les diferents parades majoristes, acompanyada pel president del Gremi de Majoristes del Peix, Leandre Serra, fins a la creació dels gravats. El reportatge s’emetrà durant el primer semestre de 2013.

A l'esquerra, l'equip del documental "BCN3D" durant el rodatge al Mercat i, a la dreta, una de les escenes que van gravar, on es mostra una sala de manipulació