Més solidaritat de les empreses amb el Banc dels Aliments

Les aportacions de producte fresc de les empreses de Mercabarna al Banc dels Aliments s’ha incrementat prop d’un 10% durant el 2012. En total, s’han donat 526.143 kg. de fruites i hortalisses i 2.828 kg. de peix. Aquest augment mostra una major conscienciació per part de les firmes del polígon alimentari davant la situació econòmica i social. Però, també, és fruït de tot un seguit d’iniciatives engegades pel Banc dels Aliments –amb el suport de Mercabarna i de les empreses del recinte– per fomentar i facilitar les donacions. Així, el 2012, es va ampliar l’horari d’obertura del magatzem del Banc dels Aliments dins del recinte, es va augmentar el nombre de voluntaris i es va posar una furgoneta per passar a recollir els productes a les firmes donants que, en moments puntuals, ho necessitessin.
D’altra banda, Mercabarna també ha col·laborat amb el Banc dels Aliments cedint-li un dels magatzems del Multiservei III per guardar la gran quantitat de productes recollits per l’entitat durant l’exitòs Gran Recapte.

Donació dels Gremis per al dinar de Reis
Seguint aquesta línia de compromís social, els Gremis de Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM) i del Peix (GMP) van començar el 2013 realitzant una important aportació solidària de producte fresc a dos menjadors socials, de Barcelona i Sabadell, perquè poguessin elaborar l’àpat del dia de Reis per a uns 200 usuaris d’aquests centres.

Per donar productes al Banc dels Aliments, truqueu, de dilluns a divendres (de 10 a 17h), al magatzem que aquesta entitat té a Mercabarna (93 556 10 33) o, els dimarts i dijous, a l’oficina que també tenen dins del recinte (93 556 43 00). mercabarna(ELIMINAR)@bancdelsaliments.org                      

El magatzem del Banc dels Aliments està molt a prop de l'entrada de El Prat