Hortalisses xineses "made in" Catalunya

Després de diverses proves, aquell "experiment" va sortir bé i, veient que tenia força demanda per part dels clients xinesos, va decidir provar amb d’altres varietats."Volia diferenciar-me de la competència i donar un valor a aquest tipus de client, que cada cop és més nombrós", explica en Joan.
Avui en dia ja conrea i comercialitza des de la parada de la Cooperativa de Sant Joan Despí que hi ha al Mercat Central de Fruites i Hortalisses fins a 10 varietats diferents d’hortalisses típiques de la Xina. Per això, no és estrany veure barrejades a la zona d’exposició de la parada les capses d’hortalisses autòctones amb productes com el pak choy (col xinesa), la carela (producte amb forma de cogombre i pell rugosa) o la albergínia xinesa (allargada i de color morat).
Però, en Joan no és l’únic al Mercat que s’ha llançat a l’aventura de produir aquestes hortalisses. L’empresa Fruites i Verdures Maresma porta quasi cinc anys comercialitzant aquests productes, conreats per ells mateixos i per diversos pagesos de Cabrera de Mar, al Maresme. "Vam descobrir aquests productes en una fira i vam produir-ne alguns, per innovar", apunta Mª Dolors, una de les responsables de l’empresa. Després de molts intents i de comprovar que aquests productes tenen sortida entre els compradors immigrants, actualment venen una quinzena d’hortalisses "ètniques" pròpies de la cuina xinesa, però també d’altres països d’Amèrica del Sud, Àsia o el nord d’Àfrica.

Algunes de les hortalisses xineses que es venen al Mercat, com les mongetes xineses, la carela o les albergínies xineses