"5 al dia, una qüestió de salut"

Aquest va ser el lema del VII Congrés Internacional de Promoció del Consum de Fruites i Hortalisses, celebrat a Madrid el 18 i 19 d’octubre.

Organitzat per l’Asociación Española ‘5 al día’, aquesta trobada va aplegar representants institucionals i de les associacions de ‘5 al dia’ d’arreu del món, així com professionals de la comercialització de fruites i les hortalisses i de la comunitat científica, mèdica i farmacèutica. Els participants van abordar temes com la lluita contra l’obesitat infantil –problema que pateixen a Espanya el 16% dels infants–, les investigacions sobre la relació entre salut i consum de fruites i hortalisses i les campanyes de promoció d’aquests productes, entre d’altres.

Un dels ponents va ser el responsable del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna, Josep Faura, que va intervenir en la taula “Promoció del consum de fruites i les hortalisses a l’escola com a lloc prioritari”. Faura va explicar la campanya ‘5 al dia’ i va presentar els resultats de les enquestes de consum que es fan a les famílies dels infants que participen en aquesta iniciativa.

Josep Faura durant la seva intervenció en el Congrés