Es mantenen les aportacions de fruites i hortalisses al Banc dels Aliments

Aquesta quantitat és similar a la recollida el 2009, fet que es valora positivament des del Banc ja que “enguany la crisi s’ha accentuat i, a més, veníem d’un 2009 on les donacions van pujar molt gràcies a la campanya de sensibilització que es va fer entre les empreses del Mercat”, apunta Gala Montseny, cap de l’Àrea d'Aprovisionament del Banc dels Aliments.

Tot i això, des del Banc s’anima a les firmes a seguir col•laborant perquè “la demanda segueix creixent” i les entitats benèfiques a les quals s’adreça aquesta entitat necessiten “entre un 20 i un 30% més de productes hortofructícoles”, assegura Montseny. Com a fet remarcable de 2010, destaca la bona acollida de l’obertura a l’agost del magatzem que aquesta entitat té a Mercabarna, que va permetre recollir uns 27.000 kg. de fruites i hortalisses.

Pel que fa al peix, durant el 2010 la conjuntura econòmica ha provocat un descens en la comercialització al Mercat Central del Peix i, per tant, també de les aportacions que fan les empreses al Banc dels Aliments. En total, al llarg de l’any, es van donar 12.326 kg. de productes pesquers.

Roba solidària
Una altra associació benèfica amb infraestructura dins de Mercabarna és l’ONG Humana, que disposa de contenidors de recollida de roba ubicats en la zona comercial del recinte. Durant el 2010, els usuaris del polígon alimentari han donat 2.640 kg. de roba, el que suposa un lleu descens en relació al 2009. Segons Humana, això s’explica per la retirada d’un dels contenidors que hi havia en el recinte i perquè, amb la crisi, la gent no canvia de roba amb tanta freqüència.

El Banc dels Aliments fa una crida als empresaris de Mercabarna a seguir aportant producte fresc