Premis contra el Malbaratament Alimentari

Premi Mercabarna contra el malbaratament

Els Premis Mercabarna-Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari estan concebuts per promoure i reconèixer les iniciatives que es duen a terme per lluitar contra el malbaratament alimentari en l'esglaó de la producció i de la distribució de la cadena alimentària.  

Formulari d'inscripció als premis

Bases de participació


Característiques dels premis 

Et vols presentar als Premis Mercabarna-Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari?

Aquests són els punts més destacats: 

Categories

  • Millor iniciativa del sector de la producció. S'hi poden presentar productors catalans del sector hortofructícola, carni o pesquer que apliquin mesures per ajudar a reduir la pèrdua de producció.
  • Millor iniciativa d'empresa majorista. S'hi poden presentar empreses majoristes, amb seu a Catalunya, dels sectors hortofructícola, carni o pesquer, que implementin mesures per reduir el malbaratament alimentari.
  • Millor iniciativa d'empresa detallista. S'hi poden presentar comerços detallistes, amb seu a Catalunya, que comercialitzin productes dels sectors hortofructícola, carni o pesquer, que implementin mesures per reduir el malbaratament alimentari.
  • Millor iniciativa de treball en xarxa. S'hi poden presentar iniciatives que lluitin contra el malbaratament alimentari, promogudes entre dos o més agents de la cadena alimentària i d'entitats socials.

Premis 

​La dotació del premi és de 5.000 euros per cada categoria.

Terminis 

L’admissió de projectes serà del 3 de juliol al 15 d'octubre de 2019.

Jurat

El jurat dels guardons està format per professionals experts en malbaratament alimentari i gestió de residus. 

Glòria Cugat. Subdirectora general d'Inspecció i Control Agroalimentari al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Elena Bagaria. Tècnica del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos a l'Agència Catalana de Residus.
Arturo Angulo. Expert en aliances a l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO).
Carles Vázquez. Cap de Gestió de Residus de l'Ajuntament de Barcelona.
Gaby Susanna. Directora de la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA).
Chema Gil. Director del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA).

Per què calen un premis contra el malbaratament?

El malbaratament alimentari afecta arreu del món i té impactes econòmics, ambientals i socials d’envergadura.

Principals xifres

  • Al món es llença 1/3 dels aliments que es produeixen.
  • El malbaratament a la Unió Europea és de 88M de tones 
  • Cada català llença de mitjana 35 kg de menjar

Homenatge un referent

El nom dels premis Mercabarna-Paco Muñoz vol ser un homenatge a la tasca que va desenvolupar Paco Muñoz al llarg de la seva trajectòria professional en la lluita contra el malbaratament alimentari. 

Paco Muñoz és un referent per a Mercabarna, tant pel seu treball a la Universitat Autònoma de Barcelona com a la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) amb la que va realitzar un estudi per maximitzar l'aprofitament alimentari en aquest mercat.


Contacte