Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari

Mercabarna lluita contra el malbaratament alimentari

Propera jornada: Malbaratament Alimentari

Vols saber quins han estat els resultats de la Càtedra de malbaratament alimentaria Mercabarna-UPC, conèixer de que tracta la nova Llei de Malbaratament Alimentari o saber com funciona el nou sistema de gestió de residus de Mercabarna? El 28 d'octubre, a les 9:30h, es donaran a conèixer les visions de protagonistes del sector.

Consulta el programa i inscriu-t'hi

La Càtedra UPC-Mercabarna neix amb l'objectiu d'estudiar com prevenir i reduir el malbaratament alimentari en les baules de la distribució majorista i detallista de la cadena alimentària.

La Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari neix amb l'objectiu d'estudiar i diagnosticar la situació actual i les causes del malbaratament alimentari, en les baules de la distribució majorista i minorista de la cadena agroalimentària. I per aportar eines innovadores i sostenibles per aconseguir la reducció d'excedents i l'aprofitament alimentari, amb un impacte social i mediambiental positiu.

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través de l'Escola d'Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona (EEABB), serà l'encarregada, conjuntament amb Mercabarna, de dur a terme el projecte.

Més informació sobre la Càtedra al web de la UPC


Objectius de la Càtedra contra el malbaratament alimentari

  • Crear un marc teòric per a l'estudi i l'anàlisi del malbaratament alimentari a Mercabarna.
  • Elaborar un diagnòstic de la situació actual del malbaratament alimentari a Mercabarna.
  • Desenvolupar i aportar eines innovadores i sostenibles, d'alt impacte social i mediambiental, per impulsar el màxim aprofitament alimentari dins el marc de la bioeconomia circular.
  • Sensibilitzar a la societat sobre l'impacte del malbaratament alimentari i la responsabilitat de tots els actors socials per reduir-lo: sector privat, administració pública, sector social i ciutadania.
  • Compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, prioritàriament: 


  • Vídeo sobre el Malbaratament Alimentari no tenim #ResAPerdre. Torna’l a veure!


  • Descarrega’t el fulletó informatiu


Contacte

Coordinació de la Càtedra UPC-Mercabarna