Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari

Mercabarna lluita contra el malbaratament alimentari

La Càtedra UPC-Mercabarna neix amb l'objectiu d'estudiar com prevenir i reduir el malbaratament alimentari en les baules de la distribució majorista i detallista de la cadena alimentària.


Mercabarna referma el seu compromís en la lluita contra el malbaratament alimentari amb la creació d'una càtedra universitària que pretén aprofundir, des d'una visió acadèmica, en l'anàlisi de l'impacte social, econòmic i ambiental derivat del malbaratament alimentari a Mercabarna, especialment en les principals baules de la cadena de valor agroalimentària de la distribució majorista i minorista. Així com determinar les causes que ho generen i aportar eines d'aplicació pràctica de prevenció i reducció, des d'un enfoc d'economia circular, impacte social i innovació.

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través de l'Escola d'Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona (EEABB), serà l'encarregada, conjuntament amb Mercabarna, de dur a terme el projecte.

Més informació sobre la Càtedra al web de la UPC


Objectius de la Càtedra contra el malbaratament alimentari

  • Crear un marc teòric per l'estudi i anàlisi del malbaratament alimentari a Mercabarna.
  • Elaborar un diagnòstic de la situació actual del malbaratament alimentari a Mercabarna, principalment dins la distribució majorista i minorista.
  • Desenvolupar i aportar eines innovadores i sostenibles, d'impacte social i mediambiental, per a la reducció d'excedent alimentari i aprofitament dins el marc d'economia circular.
  • Posar en relleu i sensibilitzar a la societat sobre la problemàtica i impacte del malbaratament alimentari i la responsabilitat compartida de tots els actors socials: empreses, ciutadania, sector social i administració pública.

  • Vídeo de l’acte de presentació de la Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el malbaratament alimentari 


Jornada contra el malbaratament als UPC Diàlegs Agroalimentaris

Dijous 11 de febrer, a les 16:00h

El passat dijous 11 de febrer, es va realitzar una trobada virtual d'empreses i experts contra el malbaratament d'aliments, organitzada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en el marc del cicle UPC Diàlegs Agroalimentaris i de la Càtedra UPC-Mercabarna per la lluita contra el Malbaratament Alimentari. Durant la sessió diverses empreses van presentar les seves experiències per reduir el malbaratament alimentari que poden ser del vostre interès.

  • Més informació al web del #UPCDialegs.
  • Vídeo de la jornada a Youtube (2h de durada).
  • Documental #ResAPerdre sobre accions contra el malbaratament alimentari a Catalunya a Youtube (25 minuts de durada).

Contacte

Coordinació de la Càtedra UPC-Mercabarna

Departament de Responsabilitat Social Corporativa de Mercabarna