Campus d'estiu

Nens i nenes al Campus d'estiu Refresca't amb 5 al dia de 2020
Taller de brotxetes de fruites al campus d'estiu de Mercabarna

Edició especial del Campus d’Estiu ‘Refresca’t amb 5 al dia’

Aquest estiu tornem a adaptar a la situació actual el campus d'estiu '5 al dia'. 

Donat que no es poden organitzar visites d’infants a Mercabarna per la dificultat de mantenir la distància de seguretat, aquest estiu repetim el format del campus de 2020: Substituïm les visites a les instal·lacions de Mercabarna per tallers lúdics als casals

Des de l’inici del campus a l’estiu de 2016, més de 2.500 nens i nenes han participat en aquesta activitat gratuïta, adreçada a infants en situació de vulnerabilitat, que  reforça l’educació en alimentació saludable mitjançant el lleure. Mantenir-la és d’especial importància aquest any, en què els nens i nenes ja acumulen tants mesos convivint amb la pandèmia del coronavirus i patint-ne les conseqüències.

Descarrega el pdf amb informació sobre el Campus d’estiu ‘Refrescat amb 5 al dia’ 2021
Enllaç al formulari d’inscripció

Com funciona aquesta versió del Campus d’estiu ‘Refresca’t amb 5 al dia’

Durant tot el mes de juliol i la primera setmana d’agost, de dilluns a divendres, els monitors de ‘Refresca’t amb 5 al dia’ es desplacen als casals que organitzen entitats d’acció social de Barcelona i l’àrea metropolitana per realitzar activitats divertides que reforcin els hàbits saludables i una alimentació basada en el consum diari d’un mínim de 5 racions entre fruites i hortalisses.

Nota de premsa 2020: El campus d'estiu de Mercabarna per a infants vulnerables es trasllada als casals

Vídeo de la primera jornada del campus 2020

Per a més informació,


Origen del campus d’estiu ‘Refresca’t amb 5 al dia’

Des de 2016, durant els mesos de juliol i agost, Mercabarna organitza un campus d’estiu adreçat a nens i nenes en risc d’exclusió social, al qual assisteixen prop de 500 infants. 

El campus "Refresca't amb 5 al dia" és una iniciativa solidària que s'adreça a casals i entitats d'acció social. L'activitat està totalment subvencionada per Mercabarna que, a més d'organitzar els tallers, es fa càrrec de les despeses de transport, l'esmorzar i el dinar dels participants. El campus sorgeix d'una prova pilot realitzada al juliol de 2016, on van participar 162 infants en risc d'exclusió social. 

Visita la galeria de fotos al Flickr 

L’objectiu

La finalitat del campus d’estiu és oferir activitats lúdiques per a nens i nenes amb pocs recursos que no poden marxar de vacances amb les seves famílies. Durant els dos mesos que dura l'activitat han participat 500 infants de 6 a 13 anys procedents de casals d’estiu de Barcelona i província. 

Campus d'estiu 5 al dia amb fruites i hortalisses a Mercabarna

Les activitats 

Originalment el campus d'estiu té com a eix central una visita a Mercabarna i el Mercat Central de Fruites i Hortalisses, tal com expliquem tot seguit. Tant a l'estiu de 2020 com al de 2021,però, hem reformulat les activitats del campus per adaptar-nos a la situació actual, de forma que l'equip de monitors es desplaça als casals.

Els participants aprenen els hàbits de vida saludable a través de tallers i activitats que giren entorn l’alimentació equilibrada, el consum de cinc ràcions diàries de fruites i hortalisses i el no-malbaratament d’aliments.

  • Visita al Mercat Central de Fruites i Hortalisses (no disponible actualment)
  • Tallers de tast per descobrir nous sabors
  • Taller de broquetes de fruites per desenvolupar les destreses de cuina 
  • Jocs en equip per reforçar valors com la solidaritat o l’amistat   

Contacte

  •  Coordinació del Departament de Responsabilitat Social Corporativa
  • Telèfon: 93 556 34 15 / 93 556 30 00