Campus d'estiu

Nens i nenes al Campus d'estiu Refresca't amb 5 al dia de 2020
Campus d'estiu de Mercabarna

Edició 2022

El campus d'estiu 'Refresca’t amb 5 al dia' recupera les visites a Mercabarna i al Mercat Central de Fruites i Hortalisses. Durant un mes, més de 700 infants de 16 casals i entitats d’acció social participaran aquesta iniciativa solidària que apropa l’alimentació saludable als més petits a través del joc. 

El campus està totalment subvencionat per Mercabarna que, a més d'organitzar els tallers, es fa càrrec de les despeses de transport i del dinar dels participants. La Fundació Rubricatus, que treballa per la inclusió de persones amb discapacitat, serà l'encarregada de preparar els àpats.

Descarrega el pdf amb informació sobre el Campus d’estiu ‘Refrescat amb 5 al dia’ 2022


Origen del campus d’estiu ‘Refresca’t amb 5 al dia’

Des de 2016, durant els mesos de juliol i agost, Mercabarna organitza un campus d’estiu adreçat a nens i nenes en risc d’exclusió social, al qual assisteixen prop de 500 infants. 

El campus "Refresca't amb 5 al dia" és una iniciativa solidària que s'adreça a casals i entitats d'acció social. L'activitat està totalment subvencionada per Mercabarna que, a més d'organitzar els tallers, es fa càrrec de les despeses de transport, l'esmorzar i el dinar dels participants. El campus sorgeix d'una prova pilot realitzada al juliol de 2016, on van participar 162 infants en risc d'exclusió social. 

Visita la galeria de fotos al Flickr 

L’objectiu

La finalitat del campus d’estiu és oferir activitats lúdiques per a nens i nenes amb pocs recursos que no poden marxar de vacances amb les seves famílies.

Campus d'estiu 5 al dia amb fruites i hortalisses a Mercabarna

Les activitats 

El campus d'estiu té com a eix central una visita a Mercabarna i el Mercat Central de Fruites i Hortalisses, tot i que el 2020 i 2021 es van reformular les activitats del campus per adaptar-se a la restriccions derivades de la COVID-19.

Els participants aprenen els hàbits de vida saludable a través de tallers i activitats que giren entorn l’alimentació equilibrada, el consum de cinc ràcions diàries de fruites i hortalisses i el no-malbaratament d’aliments.

  • Visita al Mercat Central de Fruites i Hortalisses
  • Tallers de tast per descobrir nous sabors
  • Taller de broquetes de fruites per desenvolupar les destreses de cuina 
  • Jocs en equip per reforçar valors com la solidaritat o l’amistat   

Contacte

  •  Coordinació del Departament de Responsabilitat Social Corporativa
  • Telèfon: 93 556 34 15 / 93 556 30 00