Campanyes infantils

Mercabarna i els Gremis de Majoristes del recinte organitzen diferents campanyes educatives infantils per inculcar hàbits d'alimentació saludables, educar en el no-malbaratament d’aliments i per fomentar el coneixement de les flors i les plantes. A l'any, participen en aquestes iniciatives prop de 12.000 escolars catalans.

“5 al dia”

Campanya 5 al dia de Mercabarna per al consum de fruites i hortalisses

Mercabarna i l'Associació Gremial d'Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM) organitzen, des de l'any 1998, la campanya '5 al dia'. Una iniciativa que té com a principal objectiu promoure el consum de les fruites i les hortalisses entre els infants d'escoles, així com entre les seves famílies, per a una dieta sana i equilibrada. Cada any hi participen més de 5.000 nens d'arreu de Catalunya.

Campanya 5 al dia de Mercabarna per al consum de fruites i hortalisses

L'eix central de la campanya és passar un dia ple d'activitats a Mercabarna. La visita al Mercat Central de Fruites i Hortalisses és el plat fort de la jornada, on els nens queden meravellats per l'espectacle d'aroma i color que els brinden les fruites i hortalisses d'aquí i d'arreu del món. En un ambient festiu, els infants experimenten nous sabors i textures, que es complementa amb un dinar a base de sucs naturals, amanides i broquetes de fruites.

Per participar a la campanya “5 al dia”

"Creix amb el peix"

Campanya Creix amb el peix de Mercabarna per al consum de peix i marisc

Aquesta campanya, ideada el 2008, està impulsada pel Gremi de Majoristes de Peix de Barcelona i Província, amb la col·laboració de Mercabarna. L'objectiu és apropar el món del peix i el marisc als infants i promoure'n els seus beneficis dins d'una dieta equilibrada. Els escolars que hi participen, prop de 6.000 a l'any, passen una jornada a Mercabarna i participen en diverses activitats.

Campanya Creix amb el peix de Mercabarna per al consum de peix i marisc

La principal és la visita guiada al Centre Interactiu del Peix (CIP), un espai museogràfic únic a Espanya que mostra el recorregut que segueixen el peix i el marisc, des que es pesquen al mar fins que arriben a la taula de les llars i restaurants. Els infants també visiten el Mercat Central del Peix, un viver de marisc i una empresa d'elaboració de peix i fan un dinar a base de productes del mar.

Per participar a la campanya “Creix amb el peix” i/o visitar el Centre Interactiu del Peix