Mercabarna fa 50 anys

El 2017 ha estat un any molt especial per a Mercabarna, ja que s’ha commemorat el 50è aniversari de la seva fundació. En aquest mig segle de vida, Mercabarna ha recorregut un camí de compromís, esforç i il·lusió amb un objectiu molt clar: treballar dia i nit per abastir d’aliments frescos els ciutadans. 

Presentació del llibre "Cinquanta anys creixent junts"

En el marc de la cloenda del 50è aniversari de Mercabarna, que va tenir lloc el 28 de novembre, es va presentar el llibre commemoratiu “Cinquanta anys creixent junts”, que recull les fites històriques del mig segle de vida d’aquesta ciutat alimentària, així com les vivències i experiències de moltes persones que hi han format part. 

Visita la galeria de fotos de la cloenda i de la presentació del llibre

Descarrega’t el llibre “Cinquanta anys creixent junts”

Exposició "50 anys d'evolució de l'alimentació a Catalunya" 

En motiu del seu 50è aniversari, Mercabarna ha organitzat aquesta original retrospectiva on es recullen les transformacions que ha experimentat la nostra dieta durant el darrer mig segle. Per això, s’ha plantejat un recorregut visual i sensorial a través de les neveres, els aliments frescos i les receptes més icòniques de les últimes 5 dècades, al mateix temps que es repassa l'entorn social i econòmic d'aquest període. L’exposició, que ha tingut la col·laboració de la Fundació Alícia, ha visitat els següents espais: 

 • Mercabarna, del 28 de novembre a l’1 de desembre de 2017

 • Mercat de les Corts, del 28 al 30 de setembre de 2017

 • Mercat del Ninot, del 7 al 10 de juny de 2017

 • Jardí del Palau Robert, del 8 a l’11 de maig de 2017

Visita les galeries de fotos de l’exposició al Flickr de Mercabarna

3a Cursa Mercabarna

El diumenge 8 de octubre va tenir lloc la 3a Cursa Mercabarna, una festa esportiva i solidària que va aprofitar la seva tercera edició per celebrar el 50è Aniversari de Mercabarna. El final de la jornada va estar marcat per l’espectacular pastís d’1,7 metres d'alçada, creat per a l’ocasió pel pastisser Christian Escribà.  

Visita la galeria de fotos de la 3a Cursa Mercabarna

Acte inaugural: 24 de març de 2017

Com no podia ser d'una altra manera, Mercabarna va ser l'escenari escollit per iniciar els actes commemoratius del 50 aniversari. De quina manera ho vam celebrar?

 • Amb un acte institucional presidit per la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, i conduït pel periodista Josep Puigbó. Durant aquest acte, es va presentar un estudi sobre l'evolució del producte fresc en els 50 anys d'història de Mercabarna, a càrrec del director de la Fundació Alícia, Toni Massanés. 
 • La festa també va baixar al carrer! 
  • Vam vestir de gal·la el recinte i hi va haver animadors fent gresca per tot Mercabarna: als peatges, al Mercat Central del Peix, al Mercat Central de Fruites i Hortalisses, a Mercabarna-flor i als carrers de la zona comercial. 
  • I tots aquells que van voler tenir un record de la celebració, van poder fer-se una fotografia al fotomaton a la plaça del llac de Mercabarna.
  • A més, les persones que aquest 2017 compleixen 50 anys van rebre una tassa commemorativa.  

Visita la galeria de fotos del 50 aniversari de Mercabarna