Núm. 75   Febrer 2013 Butlletí de Mercabarna, molt més que un mercat.

Com estalviar energia i reduir-ne la despesa


Mercabarna, a través de l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona, i el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya organitzen, el proper 7 de març, una jornada a Mercabarna, oberta a totes les empreses del recinte, on es donaran pautes a seguir per reduir les despeses energètiques.



+ informació
Actualitat

Mercabarna, contra el malbaratament alimentari

Mercabarna s’ha sumat al projecte de col·laboració contra el malbaratament alimentari que està liderant AECOC (Associació d’empreses de Gran Consum) i que ja compta amb l’adhesió de més de 150 empreses representatives de totes les baules de la cadena agroalimentària.



+ informació

Jornada 13 de març: Coneix nous canals de distribució per als teus productes frescos.

Les màquines d’expedició automàtica, conegudes com vending, són un canal de comercialització poc explorat, encara, per les empreses que venen productes frescos, però que té un gran potencial de creixement, ja que s’adapta com cap altre a les necessitats de l’actual estil de vida dels consumidors.



+ informació

Nova empresa d'equipaments electrònics de seguretat

L’empresa de serveis organitzats de seguretat SOS disposa des del gener d’una oficina dins de Mercabarna.



+ informació

Empreses de la Zona d'Activitats Complementàries asseguren la seva continuïtat a Mercabarna

Tres companyies del sector hortofructícola ubicades a la Zona d’Activitats Alimentàries (ZAC) han renovat el seu contracte de permanència a Mercabarna en els darrers mesos.



+ informació
Visites de Tartaristan i Senegal

Durant el mes de febrer, dues delegacions internacionals han visitat Mercabarna interessades a conèixer el funcionament del polígon alimentari.



+ informació
Primeres passes per a la contractació conjunta d'energia a Mercabarna

La comissió tècnica d’estalvi energètic, constituïda per Mercabarna i Assocome al desembre, ja està treballant en projectes concrets que serveixin per millorar els serveis energètics de les empreses ubicades al recinte.



+ informació
Temps de formació
Vols acollir alumnes en pràctiques especialitzats en l'elaboració de productes carnis i en comerç agroalimentari?


El servei de formació de Mercabarna ha començat a impartir, al gener, els cursos de formació ocupacional (certificats de professionalitat) que atorga el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).



+ informació
Gran interès pel curs sobre exportacions


Les exportacions s’han convertint en una bona alternativa de negoci davant la crisi econòmica. Per això, cada vegada hi ha un major interès per part de les firmes de Mercabarna per conèixer tots els passos i processos que s’han de fer per enviar els seus productes més enllà de les nostres fronteres.



+ informació
Sector de Fruites i Hortalisses
El sector hortofructícola de Mercabarna, a Fruit Logistica


Un total d’11 empreses del sector hortofructícola de Mercabarna van apostar per estar un any més a Fruit Logistica, que es va celebrar del 8 al 10 de febrer, a Berlín.



+ informació
Sector del Peix
Representants del Ministerio de Agricultura, al Mercat Central del Peix i el CIP


El 7 de febrer, representants del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, acompanyats pel Gremi de Majoristes (GMP) i la direcció del Mercat, van visitar les instal·lacions del Mercat Central del Peix i el CIP.



+ informació
Sector de la Flor
Mercabarna-flor proposa noves idees per a Sant Valentí


La celebració del dia dels Enamorats, Sant Valentí, és una de les dates marcades en vermell en el calendari dels professionals de la flor.



+ informació
Sector de la Carn
Preu especial per assistir al XIII Congrés de Productes Carnis i Elaborats


Els propers 5 i 6 de març, l’associació de fabricants i distribuïdors AECOC, amb la col·laboració de la Generalitat, organitzarà a Lleida el Congrés anual per a les empreses del sector carni.



+ informació
El convidat...
Xavier Marcet:"A l'hora d'innovar s'ha de distingir entre idees i oportunitats de negoci"
Entrevista a Xavier Marcet, president de la consultora LTC Project

Per Montse Diego


+ informació
Jordi Serentill:"Per innovar, s'ha de tenir molt clar l'objectiu, i perseverar"
Entrevista a Jordi Serentill, adjunt a la direcció de Laumont

Per Jordi González


+ informació
Michael Schara:"Les inquietuds dels clients són un viver d'idees innovadores"
Entrevista a Michael Schara, director general de Schara (La Charcutería Alemana)

Per Montse Diego


+ informació
Pujar
  Subscriure's
  Enviar a un amic
Soft Control
CONTACTE
Dept. de Comunicació
935563000 / 935563505
Correu electrónic
C/ Major de Mercabarna, 76
Centre Directiu, 5ª Planta
Mercabarna
08040 Barcelona
© 2015 Mercabarna - Info legal - Contacte