Mercabarna-flor presenta les tendències decoratives per al Nadal 2021

Novembre 2021

Floristes i decoradors es donen cita a les Mercademostracions per conèixer les últimes novetats en arranjaments nadalencs. 

El 14 de novembre Mercabarna-flor va presentar les últimes tendències en decoració per a aquest Nadal en la 37ena edició de les Mercademostracions. D’una banda, es manté l’estil més tradicional, però incorporant tocs innovadors. El color nadalenc per excel·lència, el vermell, serà el protagonista i es combinarà amb verds, elements naturals i complements daurats i platejats en avets, garlandes, corones, centres de taula.

També destaca la tendència naturalista o rústica, amb predomini de colors marrons i ocres que es combinen amb els daurats. Fibres naturals, verds,  fulles, branques, fustes, espelmes i altres detalls naturals guarniran centres de taula, corones i garlandes, aportant un ambient càlid. 

Una altra tendència, molt més sòbria i minimalista, és la nòrdica, en què domina el blanc o el gris combinat amb el plata o el daurat i els verds nadalencs. 

La pointsètia o planta de Nadal segueix en auge i enguany es poden trobar en més colors que mai: tota la gamma de vermells i rosats, blanques, taronges, verds, granatosos, etc. 

Demostració de Per Benjamin 

El mestre floral Per Benjamin, conegut per dissenyar els arranjaments florals del banquet dels Premis Nobel, va oferir una espectacular demostració floral inspirada en el Nadal. En acabar, el públic va participar en una subhasta benèfica de les creacions de Benjamin i els fons recaptats es van destinar a l'entitat Andròmines. 

I Concurs d’Art Floral de Mercabarna-flor 

Sis equips de floristes van participar a la primera edició d’aquest concurs, que consistia en elaborar una columna i un centre de taula d’inspiració nadalenca. El jurat, format pels artistes florals Daniel Santamaria (director artístic de les Mercademostracions), Llum Benedicto i Sílvia Mir, van escollir els treballs de Montse Bertran i Manolita Salvan que, a més d’un premi en metàl·lic de 1.000€, seran les demostradores de la Festa de la Primavera.  

Altres activitats

A l’entrada de Mercabarna-flor els assistents van poder gaudir del magnífic treball de gran format dissenyat per Santamaria i elaborat amb la col·laboració d’alumnes de les escoles d'art floral RosaValls-formació, Disseny Floral i Paisatgisme, Smilax y Escuela Andaluza.

Els professionals també van poder assistir a la conferència impartida per Mike The Florist sobre la floristeria 3.0 i el paper del màrqueting en el negoci floral. A més d'aquestes activitats enfocades a un públic especialitzat, n'hi va haver d'altres per al gran públic, com un taller infantil i una xocolatada.

Per Benjamin i Daniel Santamaria, durant la demostració floral
Assistents veient els treballs del concurs
Guanyadores del concurs