El 2021 serà l'Any Internacional de les Fruites i Verdures

Gener 2021

L'objectiu és conscienciar sobre els beneficis de consumir productes hortofructícoles com a part d'una alimentació saludable.

L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) ha designat el 2021 com l'Any Internacional de les Fruites i Verdures. Amb aquesta iniciativa es vol sensibilitzar sobre la importància d'aquests aliments per a la nutrició humana, la seguretat alimentària i la salut, així com per a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En aquesta línia, s'incidirà en la necessitat d'aplicar la innovació per a construir un sector més eficient, reduint el malbaratament alimentari i fomentant la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. També tindrà un paper important el caràcter nutricional de les fruites i hortalisses, que són essencials en qualsevol dieta saludable i diversa.

Un sector essencial

El sector hortofructícola de Mercabarna comercialitza anualment més de 2 milions de tones de productes i és el principal canal de comercialització de l'agricultura de proximitat. El volum d'activitat, sumat a la ubicació estratègica del recinte, situa el polígon alimentari com un dels principals mercats majoristes d'Europa.

Imatge de la campanya