Mercabarna publica la Memòria de sostenibilitat 2019

Juliol 2020

L'informe mostra l'alineament de la Unitat Alimentària amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Mercabarna ha publicat la seva tercera Memòria de sostenibilitat, un exercici de transparència que muestra el caràcter transversal de la Responsabilitat Social Corporativa dins del projecte de Mercabarna. Des del 2018, la Unitat Alimentària barcelonina és signant del Pacte Mundial de l'ONU i mostra el seu compromís amb el creixement sostenible a través d'iniciatives que s'alineen amb els ODS.

En aquesta memòria es recullen dades que situen Mercabarna com un dels polígons alimentaris de referència a Europa. D'una banda, destaca el volum de comercialització de productes frescos (2,3 milions de tones de productes) i el lideratge en distribució de fruites i hortalisses.

Pel que fa a les infraestructures i instal·lacions, el 2019 es va finalitzar la construcció del Biomarket, que serà el primer Mercat Majorista d'Espanya i el segon d'Europa especialitzat en productes ecològics. També es van dur a terme actuacions per optimitzar l'ús de recursos, la més important de les quals va ser la instal·lació de 1.414 lluminàries led als mercats centrals i als vials del recinte.

Així mateix, es va seguir treballant en la promoció de l'alimentació saludable i el consum conscient i responsable a través de projectes adreçats a la ciutadania, amb especial atenció als nens i nenes.

Un moment excepcional

Aquesta memòria es publica enmig de la crisi provocada per la Covid-19, que ens presenta una situació global molt complexa. Tot i això, aquests mesos han demostrat que el sector alimentari en general i la distribució majorista en particular és essencial per garantir el proveïment d'aliments frescos. 

Memòria de sostenibilitat de Mercabarna 2019