El campus d’estiu de Mercabarna per a infants vulnerables es trasllada als casals

Juliol 2020

Prop de 500 nens aprendran a menjar sa i a no malbaratar en un nou format del campus adaptat a la situació sanitària.

L'actual crisi sanitària desaconsella les visites de grups d'infants a Mercabarna davant la dificultat de poder mantenir la distància de seguretat. Malgrat el contratemps, Mercabarna continua realitzant el campus d'estiu 'Refresca't amb 5 al dia' per a nens i nenes en situació de vulnerabilitat, com porta fent de des de 2016.

En resposta a la situació actual, Mercabarna ha substituït les visites dels nens i nenes a les seves instal·lacions per la realització de tallers lúdics als casals d'una vintena d'entitats socials participant de Barcelona i de l'àrea metropolitana. L'objectiu d'aquest campus, que es durà a terme durant tot el mes de juliol, és col·laborar amb aquestes entitats per oferir a uns 500 nens de famílies en risc d'exclusió social tot un seguit d'activitats lúdiques i jocs de màxima qualitat, que fomentin l'alimentació saludable, així com els valors de l'amistat i el treball en equip.

Els nens descobreixen productes de temporada i proximitat

Els infants, d'edats compreses entre els 4 i els 14 anys, reben als monitors de Mercabarna, que els expliquen que metges i dietistes d'arreu del món recomanen que cal menjar 5 racions diàries entre fruites i hortalisses per a mantenir-se sa, '5 al dia', un missatge que s'anirà repetint en les diferents activitats de la jornada.

A més d'explicar-los què és Mercabarna, aprendran les propietats saludables d'algunes fruites i hortalisses, quins són els productes de cada temporada i els de proximitat, descobriran aliments exòtics, realitzaran tallers de tast i aprendran què s'ha de fer per a no malbaratar els aliments. En acabar el casal, els infants s'emporten fruites i hortalisses, aportades per les empreses Torribas, Patates Bonet i Cultivar i jocs per continuar descobrint a casa, amb els seus pares, que menjar sa i equilibrat pot ser bo i divertit.

El programa educatiu '5 al dia '

Aquest Campus d'estiu s'inspira en el programa educatiu '5 al dia', que Mercabarna realitza conjuntament amb l'Associació de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona des de 1998. El programa es duu a terme durant el període escolar i acull anualment al voltant de 6.000 nens, d'entre 8 i 10 anys d'escoles de tot Catalunya. La iniciativa té com a principal objectiu promoure hàbits d'alimentació saludables i donar a conèixer els beneficis de la dieta mediterrània entre els infants, així com entre les seves famílies i escoles. Al llarg d'aquests 20 anys han participat a '5aldia' prop de 200.000 nens.

Campus d'estiu 'Refresca't amb 5 al dia'
Tast de fruites i hortalisses