Mercabarna valorarà els nous models de negoci sorgits a conseqüència de la Covid19

Juny 2020

L'empresa vol seguir potenciant la innovació entre les 700 pimes del seu recinte, després de l'èxit de les edicions anteriors.

Mercabarna torna a apostar per potenciar la innovació entre les 700 empreses agroalimentàries del seu recinte, presentant la 4a edició dels premis 'Mercabarna Innova'. L'objectiu és incentivar i recompensar l'esforç en recerca i innovació de les pimes que són conscients de la importància d'adaptar-se constantment a les necessitats canviants dels consumidors i diferenciar-se dels competidors.

Com a novetat, ja que a causa de la COVID-19 les empreses han hagut d'adaptar-se a una situació especial, s'inclouen els projectes que hagin sorgit com a conseqüència de la crisi sanitària o que hagin innovat en aplicacions tecnològiques com App's o webs.

Tipus de projectes que optaran als Premis

Les companyies interessades a participar en aquesta nova edició de 'Mercabarna Innova' podran presentar els seus projectes des del 15 de juny fins al 30 d'octubre. Aquest any els 'Mercabarna Innova' premiaran els projectes relacionats amb:

  • Nous models de negoci nascuts a conseqüència de la Covid19 (comerç electrònic, e-delivery ...). 
  • Innovacions en desenvolupament de producte (IV i V gammes, packaging, tecnologies de tractament, conservació i seguretat alimentària, etc.)
  • Innovacions en millora de processos (optimització logística, identificació, traçabilitat, etc.)
  • Innovacions en aplicacions tecnològiques (APP, webs, etc.)
  • Innovacions en matèria de mobilitat i sostenibilitat
  • Innovacions en serveis a client

Els premis

Mercabarna premiarà amb 8.000 € el primer premi i amb 5.000 € i 3.000, el segon i tercer. En la valoració dels projectes, el jurat tindrà en compte criteris com el grau de millora en la qualitat del producte, la sostenibilitat, l'originalitat, la millora de la productivitat, el grau d'implantació en el mercat i que sigui un projecte col·laboratiu. Els projectes hauran d'estar desenvolupats i aplicant-se en el mercat des de 2019.

Premis de l'última edició

El guanyador de la tercera edició de 'Mercabarna Innova' va ser l'empresa Buresinnova per un sistema totalment natural per reaprofitar l'aigua i els fertilitzants que s'usen per regar els horts urbans o les superfícies enjardinades de terrasses i jardins. El segon premi el va obtenir Guzmán Gastronomia per uns biberons de tomàquet ratllat per fer pa amb tomàquet, totalment natural i sense colorants ni conservants, elaborat amb tecnologia d'altes pressions. El tercer premi va ser per a la companyia Kopgavà Service Trade per les seves safates d'hortalisses per al brou, que estalvien 36.000 kg de minves anuals, gràcies al seu treball d'homogeneïtzació del producte en el camp i el seu sistema de tall de porros.