Mercabarna lliura més de 300.000kg d’aliments al Banc dels Aliments i la Creu Roja, des de l’inici del confinament

Maig 2020

Les donacions augmenten un 40%, respecte a 2019 i es tripliquen les entitats socials que recullen aliments.

Mercabarna i les empreses del recinte alimentari continuen donant resposta a les necessitats d'aliments provocades per la crisis sanitària. Des de l'inici del confinament ja han lliurat 314.045 kg al Banc dels Aliments i a la Creu Roja.

Aquestes donacions suposen un 40% més que les aportades el 2019, durant el mateix període. I és que aquesta crisi sanitària està comportant també una greu crisi econòmica i cada dia augmenten considerablement les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Donacions al Banc dels Aliments
Mercabarna disposa d'un magatzem del Banc dels Aliments a l'interior del recinte per recollir les donacions de fruites i hortalisses de les empreses majoristes. Des del 15 de març fins ara, el magatzem del Banc del recinte alimentari ha recollit 292.045 kg de productes frescos. Les entitats socials que acudeixen a aquest centre a buscar aliments per distribuir entre persones vulnerables s'han triplicat durant aquest període.

Donacions a la Creu Roja
És per això que davant d'aquesta situació d'emergència, Mercabarna, conjuntament amb l'empresa tecnològica T-Systems (filial del grup Deutsche Telecom) van crear una App per complementar i descongestionar el Banc dels Aliments, així com per agilitzar el procés de lliurament d'aliments als col·lectius més vulnerables.
Amb aquesta aplicació, anomenada T-Mercabarna Solidària, ja s'han donat 22.000kg d'aliments a la Creu Roja, des de la seva posada en marxa el 14 d'abril.
Actualment són 7 les companyies de Mercabarna que participen en aquest projecte de forma desinteressada: 6 empreses majoristes i 1 dedicada al transport i la logística que porta els aliments al magatzem de la Creu Roja. Durant aquest període, els principals productes que s'han donat són taronges, plàtans, pomes, síndries, maduixes, patates, cebes, tomàquets i carxofes.

Recollida de producte al Banc dels Aliments de Mercabarna