El Biomarket s'inaugurarà a la tardor

Maig 2020

Les empreses operadores ja estan realitzant les obres d'adaptació a les seves parades.

El Biomarket iniciarà la seva activitat la propera tardor, data en què està previst que s'inauguri la nova instal·lació de Mercabarna. Amb la seva posada en marxa, el Biomarket es convertirà en el primer mercat majorista d'Espanya especialitzat en la comercialització de productes ecològics, principalment frescos.

Actualment, les empreses que operaran al mercat estan realitzant els treballs d'adaptació de les seves parades. Actualment s’han licitat 15 llocs de venda, la majoria dels quals seran de fruites i hortalisses ecològiques, tot i que també es comercialitzaran productes secs. Quan finalitzi l’estat d’alarma, es reactivarà la licitació de quatre parades de fruites i hortalisses i d’una cooperativa. A més, hi estaran presents petits i mitjans agricultors locals ecològics. 

Amb el Biomarket, Mercabarna vol donar resposta a la creixent demanda de productes ecològics per part de la ciutadania. Mitjançant aquesta nova infraestructura es posa en valor la comercialització d'aquests aliments i es facilita la seva distribució en els canals de compra habitual, el comerç detallista i la restauració (HORECA).  

Un edifici eficient i sostenible

El mercat bio, que ocupa una superfície de 8.900 m2, ha estat dissenyat per reduir al màxim el consum elèctric, utilitzant fonts d'energies renovables i elements passius de climatització. Per aconseguir-ho, s'han instal·lat plaques fotovoltaiques; s'utilitzen materials ecoeficients; hi ha una bona ventilació i llum natural per minimitzar el consum energètic i la il·luminació artificial és de baix consum, entre altres.  

Exterior del Biomarket
Producte amb certificació ecològica