El Banc dels Aliments de Mercabarna torna a ampliar el seu horari

Maig 2020

Per donar servei a la necessitat creixent d'aliments per a col·lectius vulnerables a causa de l'emergència sanitària 

A partir de dilluns 11 de maig el magatzem del Banc d'Aliments de Mercabarna presta servei de dilluns a divendres de 8 a 14h. D'aquesta forma, amplia el seu horari dues hores cada dia i també repartirà aliments frescos entre les entitats socials els dilluns, cosa que fins ara no es feia.

Amb aquesta ampliació es pretén abastir amb més agilitat les entitats socials que reparteixen aliments frescos a persones sense recursos, les necessitats de les quals ha anat creixent des del principi de l'emergència sanitària per Covid19.

Durant el mes d'abril les donacions de fruites i hortalisses per part d'empreses de Mercabarna han superat els 133.000 quilograms, amb un increment del 35% respecte a l'abril de 2019.

Iniciatives de Mercabarna per aportar aliments frescos a col·lectius desafavorits

A l'activitat extraordinària del Banc dels Aliments de Mercabarna, cal sumar dues iniciatives més en què Mercabarna participa per garantir l'aprovisionament d'aliments frescos en relació a l'emergència sanitària. Una d'elles és la "Cistella contra la COVID19", a través de la qual es distribueixen cada setmana a Barcelona 20.000 lots amb productes alimentaris a persones majors de 70 anys de la ciutat, malalts crònics i persones confinades que estiguin afectades per COVID19. I l'altra és l'app T-Mercabarna Solidària, que ja facilita més de 30.000 quilograms de productes frescos cada mes a Creu Roja, perquè els distribueixi entre persones amb pocs recursos.

Seu del Banc d'Aliments a Mercabarna