Formació online i gratuïta per donar suport al petit comerç durant el desconfinament

Maig 2020

D'entre l'oferta formativa també hi ha càpsules per a la ciutadania i els professionals.

Davant l'obertura dels comerços i l'obligatorietat de realitzar un mínim de dues neteges i desinfeccions diàries dels establiments per evitar la transmissió de la Covid19, els Serveis de Formació de Mercabarna estan oferint sessions formatives online gratuïtes, dirigides als petits i mitjans comerços agroalimentaris.

Són sessions de 45 minuts, impartides per un especialista en higiene alimentària amb l'objectiu de reduir el risc d'expansió de virus, en plena fase de desconfinament. Fins a la data ja s'han impartit dues sessions d'aquesta formació i la propera tindrà lloc l'11 de maig, a les 16.30h. La inscripció a aquesta formació, realitzada per donar suport al sector agroalimentari durant aquesta crisi sanitària, es pot realitzar a través del web de Mercabarna.

Rotar els productes de neteja davant la resistència del virus
En aquesta càpsula formativa es tracten les fases de la neteja i la desinfecció de l'establiment i dels estris necessaris per a la manipulació dels aliments; les superfícies que s'han de tenir més en compte; les tècniques més eficaces i els productes que s'han d'utilitzar. Respecte a aquest últim aspecte s'insisteix molt en la necessitat de rotació dels productes de neteja i desinfecció, davant la resistència dels microorganismes.

Cursos per a la ciutadania i els professionals
D'entre l'oferta formativa també hi ha càpsules per a la ciutadania i els professionals. La setmana vinent estan programades les següents: Les peces de la vedella que cuinaven les nostres àvies, La temporada de les fruites i hortalisses, Com reconèixer l'estat de frescor del marisc i L'especejament de la vedella.