Les empreses de Mercabarna han donat 59.000kg de productes frescos al Banc d’Aliments, des del començament de l’estat d’alarma

Abril 2020

35.000 persones vulnerables s'han beneficiat d'aquests aliments que s'han distribuït entre 62 entitats socials

El magatzem del Banc dels Aliments situat a Mercabarna continua treballant durant la situació d'alerta sanitària, malgrat les dificultats. Des del 16 de març, data d'inici del confinament, fins el 3 d'abril, ha distribuït 59.000 kg de fruites i hortalisses, donats per empreses de Mercabarna, entre entitats socials de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Els beneficiaris d'aquests aliments han estat més de 35.000 persones vulnerables.

La coordinació entre Mercabarna i el Banc dels Aliments, sumada a les aportacions d'aliments de prop de 50 empreses majoristes, i la feina dels voluntaris del Banc, està fent possible mantenir aquest servei de donació d'aliments a persones vulnerables des del primer dia de la crisi. Cal reconèixer també la tasca de les 62 entitats socials que s'apropen setmanalment a Mercabarna per recollir els aliments que després repartiran entre els més desfavorits.

Atès que es tracta d'un servei essencial per cobrir part de les necessitats d'aliments de col·lectius vulnerables, els treballadors voluntaris del magatzem del Banc d'Aliments situat a Mercabarna han de continuar efectuant la seva tasca de forma presencial. Per motius de seguretat sanitària i per continuar garantint el servei, l'equip s'ha dividit en dos grups, que s'alternen periòdicament.

El magatzem del Banc dels Aliments a Mercabarna ha reduït els dies i hores d'obertura per minimitzar riscos i garantir el servei:

  • Les empreses de Mercabarna poden aportar aliments de dimarts a divendres de 8h a 12h del matí.
  • Les entitats socials poden recollir aquests aliments els dimecres i els divendres de 8h a 12h del matí.

Per altra banda, Mercabarna s'està coordinant també amb diferents entitats com Creu Roja, Caritas, Nutrició sense Fronteres, Hospital de Sant Joan de Déu i la Fundació Arrels per canalitzar les seves necessitats de carn i peix.

El mercat majorista de Mercabarna, amb les seves 700 empreses i 7.500 treballadors, segueix treballant cada dia per garantir el proveïment d'aliments als ciutadans. És un servei essencial donat que és en aquest recinte alimentari on es proveeixen els mercats municipals, les botigues alimentàries de carrer i els petits i mitjans supermercats.

Persones voluntàries al Banc dels Aliments de Mercabarna
Distribució d'aliments a entitats socials