Mercabarna, guardonada pel seu model de telecomunicacions

Octubre 2017

La Cambra de Comerç de Barcelona també va atorgar un altre reconeixement a Mercabarna, en aquest cas pels seus 50 anys.

L'associació GrausTIC, integrada per professionals de les tecnologies de la informació i la comunicació de Catalunya, va atorgar a Mercabarna el passat 28 de setembre el premi a l'excel·lència empresarial TIC. Un reconeixement al lideratge de Mercabarna quant a la implantació d'infraestructures de telecomunicacions i a l'impuls de les tecnologies de la informació al recinte.

Ja a mitjans dels noranta, quan el seu ús era encara força minoritari, es va implementar la primera fase de la xarxa de fibra òptica. El risc assumit amb aquell projecte va ser gran, però el pas del temps ha demostrat que ha estat molt beneficiós per a les empreses del polígon alimentari, ja que ha permès, entre altres aspectes, la prestació de serveis de dades corporatives d'alta velocitat, d'Internet i d'interconnexió tant a centres ubicats dins del mateix recinte com externs, mitjançant xarxes privades.  

Conscients que el sector de les TIC evoluciona ràpidament, Mercabarna ja treballa per a la transformació digital, amb què es vol contribuir al salt estratègic i tecnològic del negoci dels usuaris del recinte. A través d'aquest projecte, s'incorporaran les noves eines tecnològiques a tots els processos interns i externs de l'empresa i a les infraestructures de la Unitat Alimentària.

Reconeixement als 50 anys

Així mateix, el 19 d'octubre es va celebrar el Dia de la Cambra a la Casa Llotja de Mar, un homenatge de la Cambra de Barcelona a les empreses i institucions que han aconseguit mantenir la seva continuïtat dins el teixit empresarial català al llarg del temps. En aquest sentit, es va reconèixer públicament la trajectòria de Mercabarna, que enguany commemora el seu 50è aniversari, així com del més de centenar d'empreses de Barcelona que aquest 2017 compleixen un aniversari emblemàtic. 

Foto de família dels premiats de GrausTIC
El director general de Mercabarna recollint el guardó pel model TIC